Monday, April 8, 2013

Hari Pertama di Langkawi - Langkawi Cable Car

Lepas dah amek kereta dari airport, terus ke station minyak.
Standard ar kan kereta sewa.. mana ada dia siap2 nak isi kan minyak untuk ko.. sendiri isi lah weiii!! ngehh :p

Lepas dah isi minyak, terus menuju ke Langkawi Cable Car.. 
helok je sampai sana dalam pukul 9.30am..
tu pun dah panjang orang beratur nak naik atas puncak sinun.


 Ini Khairine yang tak takut nak naik cable car :p

 Ini Nizam yang suka paksa aku naik atas tu.. aku tak mo :(

 Ini saya yang demoks >_<
cuba beranikan diri nak kena naik cable car :'(

Mak, aku & Khairine.. 

Danish tak ada..tau kenapa?? 
sebab dia majok...hahahahahahaha malas mak ko nak layan. majok lah kau disana :P
hangin je mak ko tiap2 kali gi jalan2 mesti nak majok.. Ggrrrr

Kasi posing dulu sebelum naik ke atas nun..
dalam hati ni kemain takut lagi.. Tuhan je tahu. aarrghhh :'(


Nizam pegi beli ticket untuk 4 orang, dua dewasa & dua kanak2.
Harga tiket untuk dewasa RM15, kanak2 RM10.. total RM50 untuk empat beranak.

Mak aku awal2 lagi dah kata TAK NAK NAIK hahahahaa mak takuttttt lettew... Pfffffft :p
Sementara kitorang naik Cable Car tu, mak tunggu je kat bawah.. 
kasi dia duduk kat satu tempat yang selesa untuk dia tunggu kitorang. *tutuk tiam-tiam yer mak* ekekekek 

Tunggu turn untuk naik tu kena beratur yer.. jangan nak potong Q, karang ada yang kena terajang tak pasal-pasal hahahahaha :D


tadaaaaa.. dia dah sampai dahhhhh.. 

Duhhh!! kenapa lah aku dipaksa & terpaksa naik natang ni??!!! 
Pelisssss I takut uolls. W/pun ini kali kedua aku naik jentera ni, tapi dalam hati ni meronta-ronta tak nak naik.. cedih tita tau :'(

Ehemmmm kuatkan lah semangat!!!!
akhirnya aku naik jugak natang ni.. 

Budak dua orang tu kemain tak takut lagi okeh.. pheww

Zuuuuuuuuuupppppppp dah setengah jalan.. 
mengucap, berzikir, selawat semua ayat aku baca dalam hati.. punya lah gayat! huhuhu


 Sampai kat middle station... 
Nahhh lepas geram aku disitu.. takot!! hahahaha

OK steady sket.. muka tak nampak cuak... hahahaha
tapi mereka dikeliling ku tu kemain gumbira!! 

Korang bersuka ria.. 
Mummy berduka ria dalam hati sebab takut tak abes lagi kahkahkah.. 

Cobaan nak turun pulak nanti, perasaan ni dah takut sangat..
kalau boleh nak terbang je turun ke bawah tu.. 
buleh gitew?? hahaha ko giler???!! :p

Jambatan tak boleh pegi sebab under renovation katanyer.. 
selamat aku tak payah ke situ. Kalau tidak memang sekali lagi aku akan jadi sakai gayat!!!

Dah cukup!!! mari lah turun.. 
Cuaca time tu tak mengijin kan.. 
Kabus tebal nak hujan pun yer jugak.. 

Lagi pun kesian kat Mak yang tunggu kitorang kat bawah tu sorang2.
Janji Khairine & Danish dah naik cable car, dah sampai ke kemuncak sana, OK lah tu kann.. hehehe

Zuuuuppppppppp terus turun je bawah.
terus menuju ke kandang rabbit. Khairine & Danish bagi rabbit tu makan carrot yang dijual kat situ, sehengget je sebungkus dia jual... 

Takut lettew :P kikiki

Dari jauh kemain cantik pokok ni dengan bunga2 dia yang bewarna jingga.. 
kasi snap satu.. tapi budak dua orang tu suka menyibuk je bila Mummy nak bergambar ngan pokok tu :(



Time ni rushing nak bla dari tempat ni cepat-cepat sebab hari dah nak hujan.. 
sebelum kita tak sempat nak menyinggah ke tempat lain, moh lah kita rambossss dari sini.. 


Sempat menyinggah ke kawasan Telaga Tujuh hanya nak amek gambar ngan sign board je hahahha.. time ni pn hujan dah rintik2 
Tak apa lah Kakak & Adik, janji uolls dah pernah jejak kat sini ek.. hehehe



Lepas tu singgah sini jap untuk amek gambar ngan kapal layar & boat2 yang lepak kat situ :p

Dah siap bergambar, terus menuju ke Makam Mahsuri. *itu next entry* :D

10 comments:

  1. Hahahhahah..
    Ade je yang menyelit mak nak posing.....
    Hahahhahaah...
    Kesian Danish kene maerajok sorang2... =P

    ReplyDelete
  2. gmbr last kapal tu katne za? awana hotel? test test...keh keh keh

    ReplyDelete
  3. x pernah sampai lagi cable car..

    ReplyDelete
  4. Tak macam family pun... Macam abg kakak adik je... Kwn MQ pun hari ni baru blk dari Langkawi... Tah2 terserempak kot? Mcm kecik je langkawi tu kan..

    ReplyDelete
  5. Seronok yeeeeeee la tgk u olls kt sana....anak2 zaza semuda dh besar2 senang nk bawak jenjalan...wehuuuuu i likeeeee :) i dh pi langkawi about 4 times...nk pi gak nanti lagi sekali hehhe

    ReplyDelete
  6. masa cuti ke sana hari tu..tk dapat naik cable car..sebab orang beratur panjang....rugi masa..hehehe..

    ReplyDelete
  7. masa naik cable car dulu pun ngeri jugak....lama jugakkan zaza... hish... lepas ni malas nak naik takutttt hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah