Wednesday, April 10, 2013

Randomness Itinerary in Langkawi - Part 1

Hari pertama, lepas dah ke Langkawi Cable Car, Kota Mahsuri, check in chalet, beli ticket untuk ke Hopping Island di sebelah siang, malam nya kitorang pegi ke Dataran Lang & jalan2 cari makan.

Jom tengok gambar-gambar yang tak ada dalam entry yang aku dah publish =)



Bersiap sedia nak berlepas ke awan biru.. perrghhh skema betui ayat aku tu!! phuuuiii :p

Langkawi airport - 45min - 1jam fly without wing, dah sampai Langkawi =)


Langkawi airport - pilih kereta untuk disewa kat sini.. 

 Langkawi Cable Car 

Langkawi Cable Car - My Family.. 


Langkawi Cable Car - Selamat sampai ke bawah balik.. phewww 


Kota Mahsuri - pergerakan terbatas sikit sebab hujan.. so tak banyak bergambar. Sorry kids huhu =(


Petang, standby siap2 pergi beli tiket Island Hopping untuk keesokannya.
AB Marine & Watersport, Chenang Beach, Langkawi


Done beli tiket, moh ke Duty Free Zon kat sekitar Pantai Chenang, bersebelahan dengan Under Water World.. 


Tadaaaa.. Ni dia The Zon Duty Free.. keadaan dalaman memang meriah lah macam shopping complex, tapi ala2 bangunan lama standard Globe Silk Store kat Jalan TAR sana. Sedehh!!! hahahaha.. 

Ada barangan yang dijual harga yang tak worth it.. 


Ada ke seliper jamban rupa ini dia jual sampai RM9.90??? 
kat KL harga dia baru je RM2.99 okeh!!! choyyy sangat.


Dataran Lang - Kharine & Danish

Dataran Lang

Dataran Lang - Giler serabai rambut bapak ko tu.. hahahaha sehari suntuk berjalan dengan tak mandi. masing2 tak tukar baju.. musyukkkk weh!! hehehe

Dataran Lang - Layan amek2 gambar kejap lepas tu pegi cari makan di Kuah.

Memandangkan kitorang tak berapa familia dengan tempat-tempat makan yang ada di Langkawi, so kitorang redah je lah mana2 kedai yang ada di kawasan Pekan Kuah tu..
Tadaaaaa... Kak Yah Seafood!!! Kelas ko Kak Yah, menu siap berframe bagai.. muahahaha

Masing-masing kebuloq nasi, so belasah je lah masuk ke kedai Kak Yah niha..
aku makan Kue tiaw Kung Fu okeh.. kalau dinner aku kureng sket nak makan nasi.. 
kang terkenyang jadi berat plak badan mak ni.. so awal-awal dah pangkah nasi.. ;p
Lepas habis dinner, balik chalet & rest coz esoknya hari kedua pagi-pagi buta dah nak ke Hopping Island pulak.

7 comments:

  1. Seronoknya tengok orang cuti2 ni......
    Huhuuhuhuhuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AJ lepas ni pegi lah berjalan2 yer adik :)

      Delete
  2. selipar jamban tu saya panggil..hahaha..RM9.90 mmg cekik darah..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun cekik darah!! mcm kat KL tak ada jual plak selipar tu..
      giler tak worth it.. hahaha

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah