Monday, April 15, 2013

Small Family Gathering @ Flora Cafe Ampwalk

Selalu juga aku melepak kat Flora Cafe ni, sebab dekat dengan rumah.. kadang2 melepak dengan member bila time balik kerja, sini je port kitorang pekena ubi rebus, pisang rebus, kopi 'o' kampung bila petang2 hari.. relax & cool je kat sini.. 

Lagi pun kenal dengan si Mell tu.. kalau pegi mesti dapat layanan tip top dari Mell.. heee thank you Mell =)
Satu lagi sebab Ampwalk ni berdepan je dengan ex-school aku.. Eh apa kena mengena dengan ex skul ko??? ada orang kisoh?? hihi *malu* :p



Sabtu lepas saja pegi lunch sama-sama dengan Mak, Kakak-kakak aku, Abang & anak buah aku. Nizam kerja, so dia tak ikut... bye2 Bie you kena tinggal.. hehehe

Pendek kata masing-masing tak bawak laki okeh... kuakuakua.. 
Bak kata kakak aku haritu dekat si Mell Ayah kita tak ikut, sebab dia dah meninggal
hahahahhahahha bodo kakak aku tu.. rasa nak sepak je kahkahkah... 

Ladies day out.. Late lunch kitorang haritu pukul 3 lebih.. sebab menunggu kakak aku haritu  dari Seremban, ada hal katanya kat sana. 

Sampai je sana, Mell dah nampak aku dari jauh..
ZAZAAAAAA.. Mell jerit nama aku..  eeuuwwww malu Kak Ton tau hihihi *senyum tutup mulut* :)

Bawak kenalkan dengan Mak & kakak aku dengan si Mell, terus mesra alam ko dorang tu.. hahahaha punya lah kecoh.. Si Mell pulak macam Joyah, peramah terlebih mamat tu.. hehe.. jangan marah yer Mell.. kita kan serupa ngeeee =)
Nak2 plak family aku ni memang kuat bersembang.. especially yang pompuan2 ni.. tak kira tempat, kat mana2 je memang kecoh..  macam murai!!

Ok mari order makanan.. 
Opppsss hampon dan mahap yer, gambar tak sempat snap, kebuloran katanya..duhh gelojoh punya Kak Ton.. hihihi


Yang Berhormat, Mak aku yang dulu zaman muda2 dia sangat jelita, badan macam kerengga macam anak bongsu dia ni.. huahahaha ko jangan nak perasan sangat yer Jah!! kikiki :p

Ni kakak aku jugak.. Kakak sebapak, mak lain2.. tapi orang banyak cakap muka dia more to muka mak aku... Consider jelita jugak lah masa muda2 kan?????!!! LoL
Yang penting, kami sangat rapat =)


Ni kakak aku yang sulong.. seEmak, seBapak.. dia ni lah yang kata Ayah kita tak ikut, sebab dia dah meninggal.. ehehehehehe comel jer kakak aku ni.. buelkk :p

Ini Kak Ton Kepoh.. anak bungso mak aku yang jelita tadi *sila rujok gambar atas* kikiki phuiii thuiiihh :p

Helok order dah sampai, tiba2 anak jantan mak aku talipon kata nak join lunch skali..
Hello!!! ini ladies day out okeh.. mana bleh join!!!
hehehe issokey lah abang.. maka datang lah dia sorang2 tak bawak bini dia.. 
So, jadi lah Small Family Gathering =)

Dah, jom layan gambar family bahagia aku je lah eh.. 
Gambar makanan tu korang lupakan je lah hajat nak tengok.. 
tapi kalau nak juga tau apa menu yang ada kat Flora Cafe ni, pi tengok kat FB dia.. 



 Ladies sangattttt.. :p


 Ni lah satu2 nya seketui abang aku dalam family aku... dia lah pengganti arwah ayah dalam family aku... 



My happy family... =)

Dah kekenyangan, Kakak aku ajak pegi Ampang Point pulak.. saja jalan2 nak abes kan masa bersama2.. lalalala.. Euwww poyonya saya... :p


Kami lah Wonder Girl.. haha 
Kejadian di Ampang Point, semantara tunggu Emak pegi kencing.. sempat amek gambar depan toilet.. ko mampoo??? hahahahaha

Ok lah... cerita untuk hari Sabtu lepas dah abesss... tu je nak share kisah family aku yang sangat kecoh bila berjumpa.. I lapppp uolls mwahhhh =)

18 comments:

  1. sy pernah jugak ke flora cafe tu....heaven nya....cantik tmpt tu...
    pegi situ pun atas jemputan kawan punya besday..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. tempat ni cozy je.. suka sgt :)

      Delete
  2. flora cafe ni kat mana zaza...nampak menarik jer...siap ada pisang n ubi rebus tu...mesti dalam cafe dengar suara zaza n family jer...hehehe...sioookkk nyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni kat Jln Ampang Noe..
      mmg best lepak sini.. tak huru hara mcm lepak mapley hehehehe

      Delete
    2. kdg2 lepak mapley pun bess gak..kena menjerit dooo klu nk cakap... :)

      Delete
  3. bestnya kuar mkan dgn family.. =)
    dah lama xkuar mkan2 ngan family..

    cantik la tempat tu.. suka sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestttt hehehe
      mmg cantik, cool & relax :)

      Delete
  4. wah seronok dpt gader dgn family ni mcm ni kan !

    ReplyDelete
  5. Betullah Zaza muka kakak zaza yg sebapak tu ada iras mak zaza...
    kakak dan zaza muka sapa yeh muka combine ke? muka mak macam tak sangat....muka bapak kot?
    hish peninglah OKje nak mikio hehe

    ReplyDelete
  6. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  7. hai dear.salam kenal.tertarik ngan muka u.mcm sepupu i.eehhehe

    ReplyDelete
  8. Cantiks sgt deco cafe ti...and of coz
    ..happeningnya you all....best!!!

    ReplyDelete
  9. Cantiknya decoration cafe tuuu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah