Tuesday, October 29, 2013

Celebrate Birthday Bersendirian

Sabar sabar sabar.. bawa bertenang... ini mesti nak kata suami dan anak2 aku tak celebrate birthday aku semalam kan??? bukan Bedah.. semalam punya birthday celebration ada.. tapi aku tak sempat nak update lagi sebab most of the picture ada kat Nizam.. 

Sekarang aku nak cerita yang aku celebrate birthday diri sendiri berdua-duaan je dengan Kak Nisa. Kebetulan pulak birthday kitorang selang sehari je.. Kak Nisa 26 October, aku 28 October.. so kitorang pun gedix2 celebrate diri sendiri lah tadi.. sweet kennn ;P

So lunch tadi kitorang pun pergi lah together gether... 

Eh anyway, aku nak say big thanks kat korang yang wish birthday aku semalam tau.. aku appreciate sangat2.. wishes semua yang sangat2 baik.. wishes ayat2 yang kelakar-lakar pun ada jugak.. hehe. sayang korang =)

Nama kedai ni Proud Janny Restaurant & Cafe.. Lower Ground Floor, The Weld.

Dua tahun lepas kitorang celebrate birthday sendiri kat TGI Friday kat depan opis aku ni.. Dah weekdays je kitorang dapat bersama kann.. kalau weekend masing2 bz dengan family masing2.. last year tak celebrate sebab apa tah dah lupa.. hehe.

Tadi kitorang pergi The Weld.. dah lama plan nak gi makan kat situ aleh2 harini baru menjadi.. alang2 dah menjadi, kamiorang pun buat lah birthday celebration untuk diri sendiri haha.. tak ada lah sampai nak ada belon2, tiup2 lilin bagai.. just makan2 syok sendiri je untuk meraikan diri sendiri heee.. macam saiko je kann ;D

Nak tengok apa yang kitorang makan??? jommmm

 Aku minum english breakfast tea.. 

Kak Nisa order air apatah tak ingat nama dia..

 Kuning kann?? 

Kuningkan??????

Ini bukan sebab terlimpahnya air kunyit atas makanan yer.. ini semua salah lighting.. muahahaha *padahal.aku.yang.salah*

Aku yang snap gambar ni tadi.. tak reti cari angle tu yang jadi kuning semuanya.. Lepas semua makanan dah masuk perut, baru realise yang aku salah angle masa snap gambar makanan ni.. gambar lain ok je.. phuiii.

Gambar atas tu Kak Nisa punya.. dia makan Carborara Fettucini with Smoked Chicken Breast. Gambar bawah tu aku punya.. Pulled Beef Brioche Sandwich.. sedap dowh!!

Dessert a.k.a birthday cake kitorang.. hahaha. Alamakkkk tak ingat apa ke nama kek ni.. Ok gak lah sedap.. ada rasa caramel, almond & chocolate.. 

Last sekali mesti lah ada wajah Kak Jah.. ni kan blog Kak Jah =)


Tamak sampai dua skali letak gambar sendiri.. arrghh biar arr ;P

Gambar kak Nisa satu je cukup.. hehehe 

Thank you Kak Nisa.. tahun depan panjang umur, murah rezeki kita celebrate birthday untuk diri sendiri lagi yer.. InshaAllah  =)

Dah tu je cerita sambutan birthday kitorang.. see ya!!

43 comments:

  1. happy belated birthday awakkk :)

    ReplyDelete
  2. Nampak muka kak jah mcm iras farah fauzana plak. Erk...lupa nak tye slmalam. Bday yg ker berapa? Ker rahsia?...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha Fafau tu lagi chantek kot.. ini besday yang ke 33tahun Fiza ;)

      Delete
  3. Zaza...u kalau share gambar makanan mesti akan buat org terliur jer tau..huhuhu

    ReplyDelete
  4. nak tunggu celebrate bday ngan family pulak zaza..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xoxoxo tunggu eh tp tak ada yg menarik pn.. setakat pi dinner biasa2 je ;p

      Delete
  5. best best best ^_^ syok gak celebrate syok seniri cm ni kak zaza ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn Lieya.. saja suka2 dgn kawan ;)

      Delete
  6. waaahhh, bestnya pn zaza celebrate besday..

    ReplyDelete
  7. happynya.. tahun lepas nanie xde pun org celebrate. this year nak tggu ape yg bakal berlaku :)

    ReplyDelete
  8. Ok.apa..sesekali reward diri sendiri msa biryhday kan..neway..wish lg skli..happy birthday uols..aiols is tua setahun than uols..ahaks!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann Rine.. ini bukan sesekali kalau asek mkn sedap2 means hari2 lah reward diri sendiri heee :)

      Delete
  9. Hepi belated bufday sis...sesekali reward diri sendiri apa slahnya khennnn...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3 sesekali ok je.. btw thx for the wish sis ;)

      Delete
  10. happy belated birthday dear.. stay gojes ekk.. :D

    ReplyDelete
  11. Happy belated birthday kak zaza! May Allah always bless you. Amin :)

    ReplyDelete
  12. Happy belated birthday Zaza. sedap2 makanan tu. hehe.

    ReplyDelete
  13. Wah ..curlass zaza...2 kalisambut birthday...eh..umur rahsia la kan zaza..yg penting muda...always nampak muda even anak dah 2..xde la makan usia kan..kalau boleh biar dah anak tiga but still look young...maintain je...xde kedut sini sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ini sambut suka2 syok sendiri je SA.. tak ada rahsia pn SA.. umur Zaza dah 33tahun pun.. dah tua hehehe

      Delete
  14. wuihhh semua sedap2 acaner...lapo ooooo...kuning2 pun kuningla muahaha
    kemain jelita tau...birthday girl kitew....

    ReplyDelete
    Replies
    1. time tgh lapor mmg sedap Lizz..klu dah kenyang sebelah mata pn tak nak pandang mknan tu hehe..
      euwww jelita ke gulita hehehe macehh Lizz ;)

      Delete
  15. Weyh cik Jah.....ingatkan minum lilin tadi rupanya english tea hehe....
    Melotop lotop nama makanan ...dahsyat ko......Kadang tu best gak makan berdua ajos tak berselirat le kekdahnya makanan tu sampai ke perut haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kero agaknya mata ko Cik Bedah,.. air dikatanya lilin hihihi
      a'ah best.. tak kecoh.. berdua lebih baik katanyer hehehe

      Delete
  16. happy belated birthday zaza...kita sama..

    ReplyDelete
  17. Air Kak Nisa tu ala ala macam teh 3 layer kat mamak aja..hahaha

    " happy birthday ya kakak zaza", kata Ziyyad...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha dah mcm teh ais kat kedai mamak kannn air kak nisa tu kikiki
      itu kata Ziyyad ke... daddy Ziyyad yg perli 'Kak Zaza?' hahaha
      btw thx DZZZ

      Delete
  18. hapy belated buffday za! haih lambat wish! sorry

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee its ok.. ko kan ke KK haritu.. thx Rara =)

      Delete
  19. happy belated besday jugak untuk zaza..hehe

    ReplyDelete
  20. pun boleh camni kan..mencelebrate bday sendiri apa salahnya :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah