Thursday, October 3, 2013

Top 10

Entry lepas aku ada bagitau Khairine masuk Pertandingan Fesyen Pakaian Kebangsaan kat sekolah Isnin haritu. Sayangnya aku tak dapat tengok huhu cedey =( kalau dapat tengok mesti aku melompat kegumbiraan hahaha... over!

Malangnya Khairine tak memang dalam pertandingan ni.. dia dapat tempat ke sembilan.. patut pun tak menang.. catwalk macam kayu.. hahaha.. Ok lah tu dapat juga Top 10. Bawak balik botol air sebijik sebagai cenderahati.. hehe

Gambar2 ni semua aku cilok dari fb Cikgu Lela.. agak2 Cikgu Lela marah tak?? hohohoho ;P

Kemain semangat dia pagi tu.. awal pagi dah bangun nak makeup.. baju dah siap2 pakai dari rumah coz pertandingan start pagi.

Haritu Khairine kata sebelum start pertandingan Cikgu Lela ada touch-up make-up dia.. aikkk tak cukup tantik ke mak kau make up kan??.. sebenarnya Cikgu cuma tebalkan je make-up dia kasi lebih tantik..  tantik ke anak mak ni???? hahahaha.. meluat agaknya orang baca ;D

Ini salah sorang contestants.. Ratu kebaya songket kata ko!! cantik anak dara ni.. kagum makcik tengok ko Nak siap bersanggul tinggi lagi =) 

Ni kawan2 Khairine.. amboii make-up mengalahkan makcik.. hehe. Makcik pun tak pernah make-up tebal2 macam ni.. LoL!!

Contestants bergambar dengan Cikgu Lela.. Cikgu Lela ni sangat sporting dan sangat supportive.. kitorang ni bukan setakat antara cikgu anak aku & parents dah.. kitorang dah jadi kawan okeh.. senang berbual dengan Cikgu Lela ni. dia sangat memahami.. 

Kadang2 berbual dalam whatsapp & fb je kalau nak berinteraksi.. terima kasih Kak Lela =) terima kasih juga sebab mengajar Khairine.. Cikgu Lela ni guru kelas Khairine since Khairine darjah dua.. sekarang Khairine darjah tiga pun dia still jadi guru kelas Khairine.

Suka juga aku bertanya kat Cikgu Lela hal perkembangan kelas Khairine, kawan2 kelas Khairine.. supaya aku tahu serba sikit perkembangan dia kat sekolah.. 

Cikgu Lela ada bagitau, batch Khairine ni lah antara batch terbaik kat sekolah SKTHO.. Cikgu Lela juga cakap kelas dia (3 Amanah) ramai saingan hebat antara yang pandai2.. aku ni mula lah cuak.. takut juga saingan tu buat Khairine stress.. tapi tak apa lah itu semua saingan sihat.. biar Khairine rasa dia semangat nak belajar. Mak tahu anak mak bijak!!! Chayokkkk!!! *cakap dalam hati* jangan nak cuba puji anak sendiri sangat lah oiii  hahaha. 

Semua ibubapa nak kan anak2 diorang belajar pandai2 kannn.. so kita sebagai ibubapa kenalah selalu support anak2 kita dalam pelajaran.. Apa yang mereka minat pun kita kena juga support. To Khairine&Danish, Babah & Mummy always with uolls.. belajar lah elok2 yer anak2 ku.. kalau boleh biarlah diorang berjaya dunia & akhirat. InshaAllah =) 

Eh korang nak tengok tak????? dulu aku pun pernah jugak mencuba pakai pakaian tradisional okehhh. Tapi korang jangan nak gelak kan aku eh.. aku tumbok nanti!!!! muahahahahahhaha

-




-




-




-





-




Adoii malunyaaa *tutup muka*




-




-




-




-




-




-




-




-


Comel tak Kak Jeton pakai sari???????????????????????? miahahahahahahaha.. aku rasa ni tahun 1998 atau 1999 kot.. kdah tu je.. jangan nak gelak lebih2 arrrr.. bye!

53 comments:

  1. hihihii...
    sekolah sy lu x de pertndingan mcm ni..
    tpi bila raya ckgu suruh pakai baju raya..
    masa tu melaram abis hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha mesti sakan bergaya dgn baju raya..

      Delete
  2. mak dengan anak sama melets la... *_^... dah nampak dah ciri2 anak dara bila besar macam mana rupa gayanya tu khairinie... ^_^... cantik dan comel...macam mak dia juga... (ikhlas ni)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe apa2 pn nak say trima kaceh dulu kat ibuk mengandung yg comel (ikhlas jg ni) hehe
      dalam pertandingan mcm ni masing2 mmg berlumba2 nak makeup cantik2.. biasalah budak2 kann hehehe

      Delete
  3. Bila dah mekap xnampak rupa budak2 dah...mcm artis, termasuklah gambar last tu...mcm artis bollywood, haha... (elok posing kat stesen keretapi)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn BM.. lagi tebal makeup diorang lg tak nampak mcm budak2 hehe
      hehe itu minachi yg tersesat.. sepatutnya mmg ken posing kat stesen keretapi tau hahahahha

      Delete
  4. ;) sy senyum je kak nk gelak takut kna tumbok ;p w/pun dlm hti mcm nk pecah perut....ape2 pun ok la top 10 kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah tahu takuttttttttttttttttttt

      Delete
  5. dulu kat sek hannis ada gak buat cam 2 n hannis pun ada masuk hihi, tapi x la secantik anak kak zaza hihi , by the way cantik akak pakai sari...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dulu2 lain Hannis.. zaman skrg anak2 kalau makeup mengalahkan kita yg mak2 ni
      btw, thx khairine tu comel sbb mak dia kot.. hahahahaha phuii.. rasa gonjeng tgk gmbr sendiri zaman dulu2 ;P

      Delete
  6. kemain cantik meletop maknye ye.. comel anak zaza. dulu mama darjah 3 ada jugak masuk pertandingan ni. Jadi pengantin.. huahuahua.. pengantin lelakinya larikkk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee thx mama...
      hahhaha mesti pengantik lelaki lari sebab tgk makeup mama over kotttt wakakakkaka

      Delete
  7. Haippp nampak pewottttt...ahahhaaa....

    ReplyDelete
  8. patutla anaknyer ader bakat ikut maknyer la...
    lawa ok...macam hindustan gitu...
    dah boleh menari hundustan ni...hehe

    ReplyDelete
  9. waaahahaahahh.... kak... dolu dolu akak mmg suke cecube pakai2 ni kan.. gorjes gitu... turun temurun dah.. ke anak pulak hehhee... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe dulu2 mmg suka melaram-laram.. bila dah tua2 ni tgk balik gmbr mcm tu rasa geli pulak hahaha

      Delete
  10. kak zaza dah macam ratu bollywood dh heheee.... Khairine pon cantik sebab mak dia cantik ..

    P.s : Puji dah ni kak bagi lah 20sen .. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa puji sebab nak dapat doposen eh.. phuiii

      Delete
  11. Anak-anak kena make-up cantik bukan main - kulit masih mulus licin.
    Cikgu-cikgu sekarang kalau dgn anak murid dah macam anak sendiri dibuatnya.

    Ini aci dtg dari estet mana pulak ni hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kakzakie.. cikgu2 skrg ni sporting.. dah boleh buat kawan dgn murid2 =)
      haha ini aci dtg dari estate felda pahang ;P

      Delete
  12. opppsss...tergelak lebihla plak..*tutupmulut*

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiiiittt nak kena tumbokkk?????!!! hahahhahhahahhaha

      Delete
  13. wahhh kelassssss pakai sari ko yeak zaza...cantik okey!! kajol tgk pun makan hati oiii heheheeheh

    tahniah buat anak dare zaza....tahun depan sure top 3 plak tuh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kajol terus menangis melutut dpn aku ni suruh bukak sari tu sbb dia tercabar okeh..hahahahah
      InshaAllah.. tahun depan pakai baju lain plak utk dpt top3 =)

      Delete
  14. pakai sari yg meletop. orangnye pon wow.. memang terbaikla. *ni puji ikhlas* okay?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kebabowwww sangat lah Nanie oiii..
      jgn puji lebih2 nanti kena tumbok jugak.. hahhaa

      Delete
  15. Jap jap jap...suka tgk gambar mama zaza last sekali berbaju sari.............waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lawa giler kot! Kaloh retis2 luar tuh haaaaaaaaa.....perghhh...ok sekarang nk puji makeup khairine...lawa lah mama makeup...cantik...dpt nombor 9 pun hebat dah tuh...aah kan kalu leh tgk live anak cat walk lg beshhhhhhhhhh taw....haishhh x sabor nk tggu Qi pi sekolah leh tgk Qi plak masuk acara apa2 kt sekolah...huwaaaaaaaaaa kena tggu lagi 6 thn OMG! lama yer...hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha zaman 1998 - 1999 kalau mcm tu gaya nya mmg meletop lah Umi oii.. cuba skrg ni I pakai mcm tu.. mau kena kutuk hahahhaha
      maceh Umi.. tggu lah lagi namtahun.. tak lama lg pn =)

      Delete
  16. wahh kak..berpakaian tradisional sari lagi tu..top 10 jugak ke kak?suka btul kalau dapat tengok acara pakaian beragam ni..macam2 fesyen ada :) btw,tahniah untuk khairine :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai sari tu utk saja2 je.. tak ada pertandingan apa2 pn Fiza..
      btw thx =)

      Delete
  17. Comelnya khairine ☺☺

    Phewitttt...ber sari tu. Nampak lain lah ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe maceh Auntie Fiza..
      nampak lain sbb masa tu zaman anak dara lg =)

      Delete
  18. hahahahhaa.."make -up mengalahkan makcik " !!

    amboiiii..siap bersari bagai....chantekkkkk tau...
    Ni sempena Deepavali ke?ekekekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha 'makcik tak pernah makeup tebal2 mcm tu' hehehe
      haha chantekkk kew?? jgn gelak!! nanti kena tumbok hehe
      tak lah DZZZ masa ni saja2 je try pakai sari.. =)

      Delete
  19. hamboih..sari tu..
    macam kajol la..heheh

    ReplyDelete
  20. Patut pun anak mengikut....emaknya pun pernah jadi Ratu Sari dedulu.hehe....
    Tp khairine mmg tantiklah zaza.....yelah maknya pun tantikkan... kemana tumpahnya kuahhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ini bukan ratu rania.. ini ratu sari hahahahhaa
      kuah dah tertumpah sampai ke lantik dah.. sbb anak lg over dari emak dulu2 hahahahha

      Delete
  21. like mother like daughter hehe...kuah yg tumpah ke nasi...

    ReplyDelete
  22. zaza, farah menjawab pertanyaan zaza tu, boleh jer... ^_^

    ReplyDelete
  23. Comelnya khairine. Takpe. Top 10 pun dah kira hebat tu :)

    ReplyDelete
  24. wahh, hebat la tu khairine.. tercalon TOP10 lagi.. bukan senang tau..hhee
    amboi.. mummy pun ada jugek ye hihi

    ReplyDelete
  25. ok, Ros tak gelak.. cuma tumpang senyum jer.. hihi.. pandai bergaya , rupanya betul kata pepatah, ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan :)

    ReplyDelete
  26. wah comelnya budak2 ni..:) pttlah maknye pun bergaya..hehe..:)

    ReplyDelete
  27. patutulah anak beria nak masuk..sbb emaknya yg lebih dahulu...hindustani hey...hehehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah