Monday, October 14, 2013

Dilemma Eid Adha

Mesti ada diantara korang dah balik kampung sekarang ni.. malah dah sampai kampung pun kennn.. me is jeles!! Actually hari ni aku kerja.. biasa aku ikut plan Nizam.. kalau dia kata ambil cuti, maka cuti lah aku.. So Raya Haji tahun ni tak ambil cuti.. alahai macam sayang je nak bazir cuti.. Semenjak anak2 dah besar ni, cuti tu sangat berharga bila nak apply.. fikir masak2 dulu perlu ke tidok nak apply cuti tu. 

Banyak kegunaannya cuti ni.. Selalu unplanned yang dibuat sang suami buat aku terkujat.. tahu2 je dia dah booking hotel atau mana2 tempat yang dia suka lah nak pergi.. hahaha. So cuti tu standby untuk EL atau apply cuti secara halal hehe.


Ni dok dalam dilemma lagi ni.. nak raya kat Melaka atau kat Kolumpor je.. Kalau balik Melaka sah2 lah kena balik petang or malam ni sebab hari ni aku & Nizam kerja. Tapi rasa macam rugi je pulak balik petang, sampai sana malam.. esok petang dah nak balik Kolumpor balik. Bazir duit minyak & tol je.

Kalau tak balik pun tak apa.. sebab yang ada kat kampung pun family kakak ipar & pak mertua aku je yang ada.. bukan diorang menetap kat sana pun.. aku masih lagi  boleh jumpa diorang kat Kolumpor.

Cumanya beza beraya kat kampung tu lain sikit lah dari beraya kat Kolumpor.. lagi pun Raya Haji je kot.. tak meriah macam Raya Puasa. Tengok lah macam mana kejap lagi.. kalau Tuan Nizam kata balik, maka balik lah kami ke Melaka.. 

Apa2 pun Selamat menyambut Hari Raya Qurban & Happy holiday.. Drive safely dan ingatlah orang tersayang =)

42 comments:

  1. Tu la fiza tak balik. Balik pun... Cuti habis atas jln. Lagipun around 4 weeks lagi sekolah dah nak cuti panjang.

    Beraya kat hotel je :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann Fiza.. mcm rugi je.. dengan jammed nya nanti mcm tak berbaloi
      tunggu je lah cuti sekolah panjang nanti baru boleh hoorey berholiday =)

      Delete
  2. sma la kita..ari ni koje..kt kg dh jamed giler, kt town msti dh lengang je kn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. hiway sure jammed nak meninggal punya!

      Delete
  3. kita tak payah nak jeles antara satu sama lain tau...he he he...sebab sama2 bekerja ni... selamat menyambut aidiladha zaza...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee ada jg masih bekerja.. sama2 lah kita bekerja hari ni ye Farah ;P
      Selamat hari raya qurban jg buat Farah&family =)

      Delete
  4. Ros pun tak balik raya kat kampung.. cuti sehari je.. kampung jauh nun di kedah.. so, raya je kat JB ni ha.. Selamat hari raya Aidiladha akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ciannya jauh.. kalau balik jg sure jammed kann.. JB pn ok je kalau beraya kan Ros.. .
      Selamat hari raya aidiladha jg utk Ros =)

      Delete
  5. Balik Melaka.. kat mana? ai kat Masjid Tanah n Alor Gajah.. tapi kali ni tak balik sebab en. suami kena keje esok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai husband kena kerja pulak.. tak bestnya lahai.. kita Melaka kat Kampung Cheng dekat dgn tesco Cheng..

      Delete
  6. Oh yeahh thn dpn ku pun mcm ni jugak la nmpk nyer..cuti kene control & cuti time cuti sek je..huhuhuu..

    Salam aidiladha zaza

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. AL sangat berharga kannn.. so kena lah control ;P
      Salam aidiladha jg buat Izwa&family =)

      Delete
  7. saya dan laki pun tak cuti, tapi tulah kg sebolah yo...balik la jugak petang nanti. besok pagi balik kolumpor raya dengan mertua pulak. boleh mengelak jammed pada sebelah petang besok.

    selamat hari raya za and family :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee pandai nya mengelat ye Ann..
      Selamat hari raya jg buat Ann&family ye ;)

      Delete
  8. Kakak dah cuti Zaza.. AL kakak ada 17 hari lagi - tahun depan tak boleh brought 4ward tu yg kalau boleh nak bagi habis aje.

    Selamat menyambut aidil adha juga dari kakak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie, meh lah sedekah sikit AL kakak tu kat saya kalau tak boleh nak habiskan hehe
      selamat menyambut aidil adha jg buat kakak&family =)

      Delete
  9. saya pon kerja jugak ni kak zaza .. Selamat Hari Raya Haji yer kak zaza.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kerja lah Lieya... esok kita pi makan lembu fresh banyak2 na...
      Selamat hari raya qurban jg buat lieya =)

      Delete
  10. kita serupa...simpan cuti yg dah x bape byk tu...hehehe...

    selamat hari raya zaza..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee sama2 lah kita simpan ye ;)
      Selamat hari raya jg..

      Delete
  11. best lah husband jenis suka wat surprise..slmt hr raya aidiladha :)

    ReplyDelete
  12. sangat dilemma kan kak..nasiblah tak jauh sangat KL melaka..kalau dapatnya utara ke selatan memang tak baliklah kan..ape pun selamat hari raya aidil adha untuk akak n family :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu lah pasal.. terpaksa lah berkorban dihari raya Korban kan Fiza..
      selamat harii raya aidil adha jg buat Fiza&Family =)

      Delete
  13. balik kg pun best jugak kan..meriah!!
    ai sebab tak cuti maka kami pun plan raya sini jela.

    esok je pun cutinya..
    rabu dah sekolah balik..
    sadis betul!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah sebab cuti pn tak lama kan Rine.. hehe

      Delete
  14. ar ar kak zaza hurm raya haji je pun , tapi anis kena balik kulompor juga hihi mak nak operate.. raya x la meriah sgt mak sakit, apepun kak zaza doakan anis selamat sampai ek nak drive jauh ni ,, nanti nak p raya umah kak zaza lah wowo x malu kan? owang x ajak nak pg... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ye ke.. kakak doakan mak hannis selamat dlm operation tu nanti ye..semoga dipermudahkan.. InshaAllah =)
      eh dtg je lah.. alang2 dah ada kt kolumpor, meh singgah rumah esok mkn mee kari hehe

      Delete
  15. selamat hari raya kak.. nanie pun kerja je pun. takpe, jangan runsing2, ikut gerak hati. kalau rasa nak balik Melaka, just follow ur heart :)

    take care ya.

    ReplyDelete
  16. mama pun raya tak balik selangor.. raya lah kat jay bee ni za... mama klik nuff zaza kat sini ye.. hihi

    ReplyDelete
  17. selamat hari raya kak...agaknya dah sampai melaka kot hehe... ida follow blog akak yer

    ReplyDelete
  18. salam aidiladha zaza. CF pon tak balik kampung. sobsob. raya di rumah mertua jer :)

    ReplyDelete
  19. Happy Raya Aji :)

    So balik Melaka tak sudahnya?

    ReplyDelete
  20. Tak dilema dh la kan sbb tdi baca zaza beraya kt kl jer... hehehe

    ReplyDelete
  21. So kak... beraye di KL la yer :D kakna pun beraye KL jer.. ptg td g umah nenek.. jumpe Mak Long (kakak mak ngah). da lame tak jmpe die :D Selamat Hari Raya Kak :D

    ReplyDelete
  22. saya kalau raya haji mmng kat ipoh je..tak pernah balik ipoh.. tunggu dah kawin je ragamnya ntah mcm mna..haha

    ReplyDelete
  23. Kat sana kang kena masak...baik raya kat KL je hehe.... Kat KL mak nenek ada....boleh masak!...Amboi banyak cantek yeh.....haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah