Thursday, October 10, 2013

Good Luck Khairine



Ayat status tu straight je.. tak ada koma, full stop semua.. ini namanya ayat main langgar je.. hahaha. Tak apa lah Bedah, janji penggunaan tatabahasa tak salah. ke ada yang salah?? haha

Malam tadi aku kasi chance kat dia layan fb sekejap. Apa2 pun all the best my dear.. Mummy sentiasa mendoakan Khairine.. kau lah harapan nusa dan bangsa. Chayokkk!!!

Aku dah siap2 pesan dari awal lagi kat KhaNish.. tahun ni kalau result not good, NO pergi jalan2 lagi, NO game, NO mintak itu ini.. silap2 December nanti pun Mummy cakap kat Babah suruh cancel je bercuti ke Sabah tu.. hehe kasi gertak sikit.

Up sikit lagi gertak.. aku kata kalau tahun ni result not good jugak, Mummy suruh Cikgu Lela masukkan Khairine ke kelas E.. kelas yang last sekali.. laju2 dia kata tak nak hehe. tahu takutttttttttt.. itu baru singa gertak je tu.. kikiki

Eh tak habis lagi dengan gertak.. ini kasi UP sikit lagi.. aku pernah gertak diorang.. aku kata kalau tak nak belajar pandai2, senang je. Berhenti sekolah, duduk rumah lepas tu Mummy kasi kawin... miahahahhaha kejam tak??? kecik2 lagi nak kasi kawin.. hahahahahaha

Aku bangga dan Alhamdulillah, dari darjah satu sampai darjah tiga ni dia still maintain di kelas A.. hopefully jangan lah bertukar kelas untuk tahun2 depan. Bukan aku kata kelas B, C, D, E tak bagus.. tapi kalau boleh biar dia maintain je dengan kawan2 kelas dia sekarang. Mostly kawan2 dalam kelas dia tu kawan sama2 tadika dengan dia juga dulu.

Danish pun sama.. aku pesan juga dengan dia.. awak tu lelaki, kena belajar pandai2 kalau tak pandai nanti macam mana nak ada kerja bagus?? macam mana nak pakai kereta besar?? macam mana nak duduk rumah besar?? boleh dikatakan hari2 aku bebel kat dua orang budak ni supaya belajar rajin2.

Lately ni aku sibuk bercerita pasal anak2 je.. mesti ada yang baca tu bosan kennnn.. ahhhh perdulik!! ini kan blog aku, cerita aku.. suka hati ar nak tulis apa pun... ada mak kesah?? buelkkkk ;P

55 comments:

  1. macam sama jek bebelan kita za..hahaha..
    jenuhkan tiap hari nak kena pesan tuh..good luck to khairine anyway..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha lagi plak... Rin kan cikgu mmg patut lah bebel..
      btw thx cikgu azrine ;)

      Delete
  2. Good Luck exam yea. semoga dapat jawap dengan baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee thank you =)
      pssstt unik nama pena awak tu hehe

      Delete
  3. Good luck jugak buat Khairine dan Danish. Mesti boleh dpt result ok punya...

    Setakat ni tak pernah lagi jemu baca cerita pasal anak2 blogger. Fiza pikir +ve je dan ambik sebagai contoh if menarik. Hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2.. apa2 pn mst kena think +ve.. btw thx Fiza =)

      Delete
  4. All the best Khairine! You can do it..prove to your mama :)

    ReplyDelete
  5. kemain lagi siap buat status tau...bagusla khairine ni........alah sekali sekala berfb takper janji belajo rajin...Good luck khairine..
    kita ni mak-mak memang kena bebel kalo tak dierang ni leka...kena selalu ingatkan...
    eh cam sama jer bebelan kita tu..hehe biasa anak lelaki mesti suruh belajo rerajin dapat beli keter besorkankan...haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali ok Lizz.. kalau sesekali tu mintak berkali2 mmg kena rotan lah gamaknya hehe

      Delete
  6. Good luck khairine..dh exam eh..dania x tau la bila exam....risau jgk dgn dia...

    ReplyDelete
  7. anak mama juga tengah exam sekarang ni, mama dalam hati risau juga za, gudluck untuk beliau, insyaallah... dia mesti boleh kan, unty doakan khairine berjaya tau, buktikan pada mama zaza, kalau berjaya exam ni, ajak dorang pergi jenjalan..hihiihhihi

    ReplyDelete
  8. Moga terang hari Khairaine nak menjawab exam hari ini...
    Memotivasi anak yg masih mentah lebih mudah zaza berbanding memotivasikan anak dah remaja. Kena macam kawan dah kakak sekarang dgn anak2 dara kakak.

    ReplyDelete
  9. zaman belaja2 ni la penentu masa depan kan kak.. semoga anak akak berjaya dan jadi anak solehah.

    go go go!!

    ReplyDelete
  10. Good luck khairine & Danish.

    Tak der maknanya nak bosan klo bercerita pasal anak. Mak lagi suka nok.

    ReplyDelete
  11. gud luck khairene! klu tak nnti tak dapat gi sabah ;)

    ReplyDelete
  12. tak da bosan nya kak. saya suka baca entry kak yang dok berletiaq pasal anak-anak .. kat sini leh nampak kak zaza memang sorang ibu yang baik even garang macam singa. bagus gak gertak2 macam ni kan baru depa jadi semangat nak belajaq dan score . nanti kalo ada anak pon saya nak praktikkan benda yang sama gak hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe akak cuba jadi emak yang prihatin utk anak2 =)
      terima kasih lieya..

      Delete
  13. sama pula pesanan kat anak bila dia nak exam..tp bab kahwin tu belum lagilah sis gertak...hehehehe..tankut kalau dia cakap...okey...naya....

    ReplyDelete
  14. Anak2 memang kena ingatkan hari2 kalau tak cepat je depa lupa. Bila kita cakap banyak depa kata membebel pulak...:)

    ReplyDelete
  15. Good luck Khairine...I know, u can do it! Jangan gertak sesangat nanti terlalu takut dan gabra, terus lupa semua...

    ReplyDelete
  16. moga berjaya Khairene.. moga dipermudahkan untuk menjawab periksa tu :)

    ReplyDelete
  17. vahhhh ada fb~ hehehe omei je suruh mak wish luck~ hehehe.betul2.budak2 kdg2 kena gertak sket.baru nk blaja.hehehe.tp budak skrg dh pandai pk dh.hope KhaNish dpt A.AMin.

    ReplyDelete
  18. Moga mereka dapat menjawab dengan tenang dan lancar hendakNYA ;)

    ReplyDelete
  19. wahhhh...semoga anak zaza berjaya jawab exam..^^

    ReplyDelete
  20. betul la cara akk tu nak dorang belajar betul2 kan.. lgpun akk selalu bawa dorang g jln2.. sbg reward pada mak ayhnya, dapat result yang baik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. kadang lain orang lain cara dia kann.

      Delete
  21. Gud luck to khairine.. tak bosan pn baca perihal anak2 zaza.. farah suka cara zaza ajar anak2.. sporting tp ttp tegas.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thx auntie Farah..
      inshaAllah kita kena ada pro & contra dgn anak2 ni.. baru dia tak awkward =)

      Delete
  22. kalau dah jadi mummy camni la ... membebel pun ayat lebih kurang sama jer...gud luck to khairine

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. standard lah tu mak2 sangat hehe.. btw thx Noe

      Delete
  23. Betul tuh, sokongan kepad anak2 harus bersemangat...baru anak2 turut serta...all the best khairine :)

    ReplyDelete
  24. Moga anak2 semua berjaya dengan jaya nyer.. but mama dia gertak mmg garang hahahhaa :D
    Bagus jugak.. untuk masa depan anak2 jugak.. kalau Babah dia gertak lagi ganas ker?

    Salam Kenal.. sila datang berkunjung ke teratak saya :D

    ReplyDelete
  25. Tak delah boring OKjeeee.... hehe
    Baguslah kalau mereka rajin.....OKje risau anak OKje ni ...nak buat latihan bukan main tak rajin ....geram nengoknya

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah