Wednesday, October 16, 2013

Happy Birthday Husband

When you walk by me I can feel your love, whether it's from a slight glance or a tiny little touch. I get tingly when I see you when I first wake up. It's a sweet feeling and I know it's about us. Your love is important and it's what I need. Your love is everything because you complete me. Happy Birthday my dear Husband... 

Gittue bunyiknya.. 

Romantic tak ucapan birthday untuk suami akak?? haha.. gedik sangat!!. Kalau wish kot orang putih sedap sikit bunyinya.. kalau kot melayu punya wish kena banyak main dengan bunga2 kata yang meleret-leret.. nak kena kasi ayat cintan cinton lagi yang buat aku kembang tekak bila nak tulis.. hahaha.


Happy Birthday Bie.. Semoga panjang umur murah rezeki, dipanjangkan jodoh kita suami isteri, bahagia bersama anak2 and we strive to build our own happy family ya.. LOVE till end of our breath.

Itu je standard ayat kot melayu yang boleh aku tulis.. lain2 ayat meleret mintak mahap lah.. akak tak pandai dik non. Aku ni bukan berjiwa jiwang punya orang.. romantic tu ada sikit lah.. eh ada ke?? itu kena tanya Pak Nizam.. ngeh3. Bukan nak poyo, tapi korang sendiri pun paham kan macam mana meleretnya ayat cintan cinton melayu.. hahahaha 

Dah tua2 ni jangan notti2 tau.. walaupun I tahu you tak notti tapi jangan coba2 untuk jadi notti.. nanti hamba murka!! hahahaha

Hari ni 16 October birthday you kan Bie.. yang keberapa??? hurmm asal tanya je balik2 dia kata umur dia baru 21 tahun.. phuiii tak payah nak perasan sangat lah brader.. nyampah!! hahaha

Ohhh pukul 12tengahmalam tadi aku wish.. boleh pulak dia kata tahun ni umur I dah masuk 22 tahun, tahun lepas 21 tahun.. choyyyy *mulutmuncungkebawah* ;P

I sebenarnya tak tahu nak bagi hadiah apa lagi kat you.. dah tak ada idea dah apa I nak bagi lagi.. dari zaman bercinta sampai dah kawin ni I rasa semua benda I dah pernah bagi kot.. Yer ke?? ke you yang beli sendiri?? hahaha. But issokay, malam ni kita keluar dinner celebrate your birthday yer Bie.. I belanja you =)

Eh nak tahu tak?? kitorang ni sebenarnya sebaya tau, satu sekolah, satu kelas masa sekolah menengah dulu.. birthday pun dekat2.. Nizam 16 October, aku 28 October, beranak pun tahun yang sama, tempat lahir je lain2 hehe. Ada orang kata muka kitorang ni akan2 sama... eeyuuww betul kew??!! 

Tahun 1996 lepas aku pindah dari sekolah Ampang Girl dulu, aku masuk ke Sekolah Menegah Datok Lokman.. itu pun sekejap je dari pertengahan form 4 sampai form 5 aku kat sekolah tu.. on that time walaupun satu kelas tapi aku jarang2 sangat jumpa dia kat dalam kelas.. sebab dia adalah 'pelajar cemerlang' selalu benau memonteng.. muahaha.. matilah kena belasah.. mesti dia baca ni *tutupmuka*

Dulu masa kat sekolah Nizam eksyen dengan aku.. sebab kat sekolah, dia adalah lelaki idaman dikalangan budak2 perempuan kat sekolah.. jejaka paling HOT lah kononnya.. haha nak terberak aku!! last2 sekarang jadi laki aku.. itu lah jodoh namanya =)

Dah.. itu je sikit2 cerita aku dan dia..

Cerita pasal celebration nanti aku buat entry lain ek.. see ya!!

31 comments:

  1. Happy Birthday Nizam....
    Yeyy best yer dgr story masa u olls berjumpa...rupa2 yer sekelas...weeeeeeeeee so amazing rite...see jodoh kuat zaza and nizam...actually kan u olls looks so remaja...sbb u olls so happy...ada masalah pun x pendam lelama kan...pi holiday terus lenyap all problem...yeyyy happy bithday zaza

    p/s my asben suh sekodeng entry zaza pi langkawi ari tuh...we all decide nak pi next month waweeeeeeeee hahahhaha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee thc Umi.. haha remaja purba namanya.. dah tua pun kitorang ni Umi oii hehe
      btw thx for your pray

      p/s sila lah.. apa yang ada je ye kalau tak cukup info kat entry2 tu mintak mahap =)

      Delete
  2. ohhhhhh cinta hati sejak dari sekolah la ni, semoga kasih sayang cinta uolsss bersemi mekar berkembang bersama anak2 sehingga ke jannah

    happy birthday nizam dengan pesanan mintak hadiah mahal2 dari za hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe lepas skolah lost contact lepas2 tu baru jumpa balik.. btw thx for the pray Ann
      haha tak ada hadiah pun tahun ni ;P

      Delete
  3. amboiii zaman cintan cintu ye kak.. tp alhamdulillah da selamat da jadi suami isteri... btw arwah ayah nanie keje lab fizik kat smk datok lokman. die keje bpuluh2 tahun kat sekolah tu.. ahhhh kenal x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee cinton monyet je ;P
      Alhamdulillah thx Nanie ;)

      Delete
  4. Happy Birthday for your hubby..n to u coming soon..kejap ajaaa tuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah another 2weeks to go!! wuhoo ;P

      Delete
  5. alololo sweetnye..heppy besday kat hubby u ye..hubby i pun baru lepas besday die

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee thx Zuraidah.. ohhh Oc jg ye hubby u.. happy belated birthday to him =)

      Delete
  6. semoga panjang umur
    murah rezki ye Encik Nizam..
    happy birthday!!

    ReplyDelete
  7. Selamat hari raya aAidiladha :)
    juga happy birthday untuk husband akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidil Adha jg buat Ros..
      thx for the wish :)

      Delete
  8. happy besday buat suami akak.. moga akk & suami kekal bhgia hingga ke alam syurga.. :)

    ReplyDelete
  9. eh.. cam sama la kisah kita.. kiki.. Sebaya dan pernah sekelas.. kiki.. dan dia perasan dia HOT jugak.. kahkah

    anyway happy berday buat hubby u yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kebetulan pulak ek..
      btw thx for the wish xoxoxo

      Delete
  10. eh, 28 oct...sama besdaylah kita...hehehe...anyway, happy borthday for zaza hubby...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oppsss boleh celebrate sama2 nnt dengan Ema heee =)
      btw thx for the wish Ema

      Delete
  11. hepi beday en. suami zaza...

    ReplyDelete
  12. hepi besday untuk beliau... semoga berbahagia dengan puan zaza yang cute serta 2 orang anak yang comel itu...

    mama menabung untuk zaza .. :)

    ReplyDelete
  13. apa lagi...candle light dinner la mlm nie..heee

    ReplyDelete
  14. Happy besday to ur hubby...
    Takmo notti2x ye.. moga ceria selalu.... ^_^

    ReplyDelete
  15. Salam Aidiladha dan Hepy Besday buat encik suami zaza...semoga panjang umur...

    ReplyDelete
  16. Happy birthday buat husband u.. kiranya xjadi la cinta monyet zaman sekolah kan..itu la namanya jodoh kan..hehehe..

    ReplyDelete
  17. Happy belated birthday husband kak zaza..semoga dipanjangkan usia,dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang baik oleh Allah SWT supaya dapat menjadi ketua keluarga yang baik.aminnn

    ReplyDelete
  18. Hepy Bezday dik Nizam hehe....
    Ohhhh gitu ceritanya.... sikit sangat weyh.....tambah lagi hehe..,....Hadiah? Bagi cinonet dalam perut tu... hehe

    ReplyDelete
  19. ZA! ko ni lawak ah! selamber je aku ko ngan ko kan.haih~ eh happy belated buffday to ur hubbby~ yelah.tu namanya jodoh~ hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah