Tuesday, October 15, 2013

Pagi Raya Eid Adha 2013


Assalamualaikum... Salam Aidil Adha.
Hari ni kami berjubah anak beranak.. Bapak dan anak lelakinya berjubah putih. Emak dan anak perempuannya berjubah hitam. Memang tak tempah baju pun untuk Raya Haji.. satu hari je kann.. tak payah lah nak bersakan sangat Bedah ;P

Akhirnya kami beraya di Kolumpor sajo.. tak jadi balik Melaka sebab kesian pulak dekat Emak Nenek sebab dah berhempas pulas membanting tulang masak untuk anak menantu dan cucus dia.. tak sampai hati pulak nak tinggal kan dia beraya tanpa kitorang hehe.

It's ok lagi pun raya puasa haritu pun dah beraya di Melaka, so Raya Haji biarlah kami beraya dengan Emak Nenek je di Kolumpor.. 

Lepas sembahyang raya pagi tadi, kitorang makan makanan yang emak nenek dah masak. Mee kari kau..

Mee kari Emak Nenek tersedap didunia.. yummylicious slurppp ;)

Dan juga rendang kerang yang sedap nak meninggal.. 

Lemang, nasi impit, kuah kacang, lodeh bagai semua tak ado.. boring lah asal raya je makan lomang dan nasi impit.. so untuk kelainan Raya Haji tahun ni Emak Nenek masak mee kari. Rendang kerang tu makan dengan nasi sajok.

Hope uolls enjoy beRaya yer.. pada yang bertugas melapah lembu kat masjid dan surau tu, balik nanti masak lah sup sedap2 yer.. 

see ya!! =)

23 comments:

  1. Sedap tgk rendang kerang tue..Salam Aidiladha utk Zaza sekeluarga.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah farah.. rendang emak yang sodappss =)

      Delete
  2. haah za, ni tengah merebus tulang buat sup :)

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Raya Aidil Adha.. Kak Zaza My Moon.. :D
    Moga ceria dan bahagia selalu seisi keluarga ... meriah sungguh rendang kerang bagai .. dan mee kari tu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee Selamat Hari Raya jg buat TT enjoy your raya ok ;)
      biasa je.. menu lain sikit dari sebelum2 ni =)

      Delete
  4. sedapnya mee kari..lama giler tak makan..wuwu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. tapi mee kari bogel sebab Zaza tak suka letak macam2..
      cili, taugeh, sawi semua ai tak letak.. me is tak suka ;P

      Delete
  5. weee serba hitam kak zaza kita hri ni.. ^_^ dulu kan mak pernah gak buat mee kari time raya .. tapi saya ni kan jenis sensitip sikit . pagi2 buta dh hentam mee kari , pastu mula la ceri beri. since then , tak bagi dah mak buat mee kari. hehe... anyway.. Selamat hari raya haji yer kak zaza ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mambang hitam kakak kau Lieya ;P
      haha ini mesti bangsa perut kena terima nasi je tak boleh terima benda lain =)

      Delete
  6. selamat hri raya korban kak za..
    sy beraya kat kampung..
    suasana sma jer mcm taon2 yg lalu
    papun, kampung da best ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn kampung jg best sebab ramai sedara mara berkumpul then boleh beraya sama2 =)

      Delete
  7. saya pagi raya hentam laksa..ketupat rendang itulah sampai kemalam...rasa berat perut ni haa....
    mee kari tu sedapnyer...

    ReplyDelete
  8. amboi makanan tu nampak sedap gileee.. mak nanie masak pun ayam masak mereah, nasi hujan panas, acar timun, ayam rendang, ehhh mcm2 laa.. ni pon perut masih kenyang lg ni.. hehe

    ReplyDelete
  9. Pandai emak nenek masak...sedap betul tgk rendang kerang tuh...belum pernah rasa zaza...kita pun beraya di KL sajo...heheh sehari je kan...selamat hari raya aidiladha ye zaza sekeluarga :)

    ReplyDelete
  10. menu sama.. cuma my mum masak rendang ayam :)

    ReplyDelete
  11. akak pun baraya kat KL juga...dah 4 kali raya haji kat sini

    ReplyDelete
  12. ermm..telan alioo sedap nye mee kari ;)

    ReplyDelete
  13. Outift raya haji selalunya more simple dna berwasatiah orang kata.lebih kepada pengorbanan :) btw,sedapnya menu pagi raya haji akak n family .kalau dekat dah lama singgah..hikhik

    ReplyDelete
  14. Amboi bukan main lagi posing sakan dipagi raya hehe.... Cik bedah tak de gambau pun raya haji ni...tak sempat nak bergambau...hehe
    Sedap tu mee kari...teringinlah pulak mak ni.... Anak mak nenek tak tolon masak ke?
    Come cik Jah pakai tudung!

    ReplyDelete
  15. Comel la haa.. now lagi vogue d vass. Stay pretty Zaza.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah