Friday, October 25, 2013

Pengawas Sekolah Sesi 2014



Awal tahun haritu Khairine dapat tawaran perlantikan sebagai Pengawas Pusat Sumber Sekolah (Pengawas PSS) sessi 2013.. cerita tu kat [LINK] ni.

Baru2 ni dapat satu lagi tawaran dari sekolah. Amboiiiii macam dapat tawaran belakon pulak minah ni.. hahaha. Tawaran kali untuk perlantikan sebagai Pengawas Sekolah sesi 2014 pulak. hurmmm aku bangga anak aku dihargai. Alhamdulillah =) 

Lepas dah discuss dengan bapaknya. Nizam pun kata ok, kalau dah bapaknya ok, maknya pun ok ajosss.. Nizam fill up form tu, dah sign surat tawaran.. esoknya Khairine terus submit dekat cikgu yang berkenaan. Hope Khairine dapat carry tanggungjawab ni dengan penuh yakin & baik.. pergghhh ayat mak kau!! hahaha.

Esoknya dapat whatsapp dari Cikgu Lela....

Thx for the recommendation kak Lela =)

Back to school masa darjah dua.. sebelum dapat tawaran jadi Pengawas PSS 2013.. 

Transform.. back to school 2013 lepas dapat tawaran Pengawas PSS.

Tahun depan pakai uniform macam ni juga cuma kemeja je tukar kaler biru sebab Pengawas Sekolah pakai kemeja biru tudung biru.. kasut maintain warna hitam. Vest dengan tie beli dari sekolah je sebab sekolah nak standardise kan pakaian seragam Pengawas Sekolah & Pengawas PSS.

Start last week dia dah kena datang awal ke sekolah. Dah start duty sebagai Pengawas Sekolah.. pagi2 dia kena jaga budak2 darjah satu beratur sebelum masuk kelas.

Selalu kalau aku hantar timing sampai sekolah mesti lagi beberapa minit  je loceng  nak bunyi. Sekarang akak kena struggle bangun lebih awal lagi dari sebelum ni..

Beza sangat gambar dua tu.. masa umur lapan tahun muka childish je.. dah masuk umur sembilan tahun dengan uniform kemas macam tu dah nampak macam anak dara sangat.

Tak lama lagi period, lepas tu remaja, dewasa, kawin, ada laki, ada anak.. aku pulak dah ada menantu, dah tua ganyut, jadi nenek last skali goal.. hahaha lumrah hidup.

Apa2 pun aku memang mengharapkan KhaNish belajar sampai ke menara gading, nak diorang hidup senang bila dah besar nanti tak menyusahkan orang lain, hidup berguna untuk bangsa & agama. Itu lah sikit sebanyak doa & harapan aku sebagai emak.. InshaAllah =)

Aku tak nak nanti anak2 aku dah besar sok 'tak jadi orang' tahu je lah zaman sekarang ni kan zaman hitech, lagi canggih teknologi, makin macam2 kepandaian manusia. Nak2 pulak lately ni cerita asek membunuh orang je.. ngeri aku.

42 comments:

  1. Moga Khairine terus maju. Keep it up a good work Khairine!

    ReplyDelete
  2. comey la bila berbaju pengawas pss...macam mak dia....tomei2.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe alhamdulillah.. terima kasih Hannis =)

      Delete
  3. ha.. kes ni sama mcm kes akak. akak pun memula dlantik jadi pengawas library. nasib baik blom sempat beli kain utk buat baju, dah dilantik jd pengawas sekolah yang ala2 diva dolu2 tu... hahahaha... kenangan kan semua tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe Khairine ikut jejak akak lah ni =)

      Delete
  4. Bila dah jadi pengawas kena pakai biru pulak kan. Sebab anak kakak pakai warna biru.
    Tahniah buat Khairine..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah kak betul tu baju biru..
      btw thx kakzakie :)

      Delete
  5. tahniah..sama mcm uncle masa sekolah dulu jadi pengawas hik hik

    ReplyDelete
  6. wah tahniah tahniah, aunty pun tumpang bangga dan happy... salam jumaat dear...

    ReplyDelete
  7. FROM year to year ade 9improvemant.. bagus sgt kak.. alhamdulillah nmpk didikan ibubapa juga yg mncorakkanya.

    good job :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah Nanie.. Alhamdulillah rezeki Khairine =)
      Zaza cuma mampu buat yg terbaik utk anak2

      Delete
  8. tahniah lah kak sebab anak dapat jadi pengawas. saya dulu tak pernah pegang jawatan apa pon kat sekolah . tak layak hehhe.. comelll khairine pakai baju pengawas perpustakaan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sama lah mcm akak pun.. 'pelajar cemerlang' sangat tak ada apa2 jawatan pn hahaha

      Delete
  9. Tahniah khairine..
    Belajar rajin2 ye..
    Make ur parents proud!!
    Tahniah za!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah cikgu Azrine
      terima kasih Rine =)

      Delete
  10. Tahniah Khairine....jalankan tanggungjawab dgn dedikasi jangan nak menyinga macam omak eh hehe....
    Takut emaknya pulak pakai baju pengawas sekolah tahun depan hehe....
    Zaza, anak okje punyalah berangan nk jadi pengawas tapi tak terpilih! Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe terima kasih makcik OKje
      haha kalau emak yg pakai baju pengawas, emak jadi singa ar kat skolah hahahhaa
      tak apa nxt year boleh cuba jd pengawas :)

      Delete
  11. tahniah khairine..smga success sokmo!

    ReplyDelete
  12. tahniah...comelnya dia pakai baju pengawas..^^

    ReplyDelete
  13. Tahniah Khairine!!

    Uncle dulu, langsong tak de apa apa zaman sekolah...hahaha..pengawas tak..pengawas pusat sumber pun tak....hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks so much uncle ...
      haha masa skolah tak ada jawatan tak apa..
      janji dah besar jadi doctor hehe

      Delete
  14. Tahniah khairine...bangga mummy zaza...

    ReplyDelete
  15. Tahniah Khairine.....
    Seronok tgk baju sekolah khairine tau...mesti mama ngan papa bangga pencapaian Khairine...
    Tetiba Umi Qi pun terharu tau.....cayalah mama zaza, bagus didikan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Umi QI.
      InshaAllah berkat doa Umi QI pada Khairine ;)

      Delete
  16. moga menjadi seorang yang berdisiplin dalam melakukan tugasan yang diberi...

    ReplyDelete
  17. singgah baca & ucap terima kasih mendoakan Adik yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih & semoga adik cpt sembuh yer KA!

      Delete
  18. Tahniah Khairine.....wah..Dania pun Pengawas..tp baju biru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thx aunty SA..
      Khairine pakai baju biru tahun depan..tahun ni baju kuning

      Delete
  19. Wah tahniah khairine!! Aunty tumpang happy..=D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah