Tuesday, October 8, 2013

Demand Bila Demam

Bila anak2 demam macam2 demand dia. Bila tak turutkan kesian pulak.. buatnya kempunan menyesal tak sudah aku nanti. Haritu Danish demam. bawak  pergi klinik, makan ubat, dua hari lepas tu aku tengok dia dah ok.. Alhamdulillah. lepas tu Khairine pulak sambung demam.. hurmmm cobaan. 

Masa Danish demam tak ada pulak dia demand apa2.. bawa pergi klinik, bagi makan ubat lepas tu ok. Lagi ok kalau kau sogok dia dengan play station.. segala demam semua pasti hilang dengan cepat.. muahahaha. Bila Khairine demam haritu kemain demand dia. Ponteng sekolah agama sehari. Bila dia tak pergi sekolah agama haritu dia kat rumah asek lah dok call aku. Kalau sekali aku boleh tahan lagi.. ini call tigapat kali. Aku rasa nak cabut je wayar talipon kat rumah tu.

First dia call bagi tahu yang dia tak nak pergi sekolah agama sebab dia demam. Ok fine, dok rumah rest je lah. 

Kali kedua call lagi sekali. Mummy, balik kerja nanti Mummy tolong belikan kool fever untuk Khairine tau. Ok nanti Mummy beli. 

Kali ketiga call lagi.. kali ni Mummy, balik kerja nanti Mummy belikan bubur ayam McD.. Khairine tak boleh makan nasi.. tekak sakit. Hiyorrrrrr lah nak balik nanti mak belikan lah apo yang kau nak tu.. derrrrrrr *jelingkatdia*

Kali keempat call lagi. langsung aku malas nak jawab call.. hahahaha. Karang macam2 lagi dia order. Bila demam je kau nak demand yer.. 

Balik kerja aku pun terus ke McD drive thru ajos. Order lah apa yang dah dipesan oleh tuan kecik kat rumah yang ponteng sekolah tu.. Order porridge, french fries & GCB.. Nampak tak bukan setakat porridge je yang aku order?????? kenapa??? 

Sebabbbbbb mana boleh tahan!!! tak kan pergi McD semata-mata order porridge je.. mesti nak ada side order disitu muahahahahaha.. so untuk membanyakkan order marilah kita meriah kan sikit dengan dua tiga benda lain.. sebenarnya  emak pun nak menompang demanding jugak hahaha.

untuk orang demam kura-kura.. Demam tak seberapa sebenarnya.. tapi sebab dia demand lebih nak juga suruh aku membeli.. padahal boleh je makan nasi kat rumah.. gggrrrr

to be fair, ini untuk diri sendiri. Alang2 dah anak kau demam, aku pun nak buat2 demam.. hahaha bengong!!

haloh haloh haloh demam kononnnnnnn ;P

Lepas tu belikan kool fever dengan panadol.. Khairine demam aku tak pergi klinik pun.. sebab ubat demam Danish ada lagi.. so boleh sambung makan ubat Danish je.

Nampak tak?? bila anak demam dia demand, tak nak mengalah dengan anak, mak pun nak demand jugak.. so beli juga untuk diri sendiri.. GCB tu memang sodap nak mamp!!

46 comments:

  1. Hehe....kalau tak pernah ada kes demam lama, tak payah bawak gi klinik pun tak pe Zaza... pakai ajos saki baki ubat yg ados....hehe Tp yg ngeri kalau ada kes demam lama...Mcm TLBD dulu 2 minggu ko... serem mak....
    Khairine makan habis tak bubur tu? Kadang2 keinginan je mereka ni, selera tak de! Kalau OKje pun sama tu... nak jugak utk diri sendiri hehe... mana boleh tahan tgk berger beb!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn tu yg tak bawa khairine pegi klinik tu.. makan je saki baki ubat danish yg ado hehe
      kalau dah 2 minggu tak baik tu bahaya tu.
      mana ada habis punnnn.. saje mengada2!! hangin je aku.. last skali mak dia yg abeskan.. wakakakaka ;P
      burger lagi, bubur lagi.. hadoiii nasib seorang emak kahkahkah

      Delete
    2. Beb....mlm ni kita org makang Mc onel jugak hehe

      Delete
  2. Huhu... Demand sungguh Khairine yer. Biasalah budak. Masa demam la mereka nak bermanja lebih.

    Tengok bubur McD tu menggoda sungguh. Hikhik...

    ReplyDelete
  3. Jangan kata budak2 demam demand nak macam2 zaza.. kdg2 kita pun sama.. cuma bezanya kita merap kat husband pulak..kih.kih..kih.. farah kalau demam mcm2 mengidam nak makan.. nasib baik husband baik hati nak melayan.. =D

    BTW semoga Khairine cepat sembuh yer.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kalau budak2 demand ada gak comelnya farah.. kalau kita dah tua bangka ni demand ngada2 namanya hehehe

      Delete
  4. tak tahan nya mak pon menumpang beli utk diri seniri. yelah kan kak anak dok nyap2 xkan mak nya nak melopong ja tengok heheheh.. ^_^

    ReplyDelete
  5. Aisya if demam monyok jep..taktau la lagi 2 3 tahun akan datang... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tunggu lah dah besar sket nnt ;P

      Delete
  6. Aduii teliur pulak tengok bubur tu..hehehe

    ReplyDelete
  7. ha ar hannis setuju mcm kak farah 2, kadang2 bila deman ni nak juga perhatian n demand 2 nak lebih kan.. x nak bubur besa nak bubur mcd gak lawak kan dah demam nak mkn huh x mau2 ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha semua tu drama je Hannis.. mkn pn tak habis ;P

      Delete
  8. biasa la time demam...time tu la anjer2 ngan mami dier hehe...sama la ngan sara & uwais bila demam tu memacam la dier mintak...tambah2 makanan nak itu nak ini...bila belikan makan sikit jer ...lepas tu mamidedi la yang habiskan hehe...
    anak bila sorang demam mesti berjangkitkan...bila anak2 habis demam makpaknyer pulak berjangkit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah anjer lah sangat.. itu pn nasib baik tak jawab call yg kali keempat tu.kalau tidak mau ada lagi order yang dipesan hehe

      Delete
  9. Anak2 demam boleh demand kat Mommy. Kalau Mommy yang demam, alahai pandai2lah bawak diri. Anak2 saya tak demam pun keletah bukan main banyak lagi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dia call babah dia ok ar jugak.. ni balik2 call mummy dia.. haha

      Delete
  10. Sekarang musim demam kan mama zaza...risau tau sbb anak2 rakan opis pun ramai demam...ermmmm harpa sgt Khanish cepat2 beransur demam ye sayang....hehehhe oooh Bubur MCD mmg giler sedap...x kira ar tgh malam ke tgh pagi ke umi Qi pun mmg kaki mkn bubur mcd termasuk Milo ais MCD sgt sedap nak mamps........hahahhaha biasa lah tuh zaza...bila diorang dh pandai ckp demand and suplly lah jawab yer hahahhaha byk kali dorang cal ye zaza...kalo umi Qi jawab jek nombor yg anda dial tiada didalam perkhidmatan sementara...harap maklum...tutttttttt tuttttt hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu turn Umi plak bia QI dah besar nnt.. layan kan ajo lah Umi oii hehe

      Delete
  11. untung mak dia sekali ye boleh mkan sedap..hehe..
    cepat2 baik ye khairine.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak untung sebab kena keluar duit sendiri..lagi untuk kalau dpt bapaknya yang belanja.. hehe

      Delete
  12. Rin setuju bab menumpang tu..dh alang2 kan..hehe..GCB satu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann dah alang2 tu tumpang je sekali.. hehe
      nak GCB?? sila beratur dikaunter sebelah yer ;P

      Delete
  13. Masa demamlah baru boleh bermanja dengan singa...kalau tak singa nak terkam jer..hehe
    Kalau papanye demam, macamnelah agaknye ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha itu pn nasib baik singa tak marah.. kalau jawab call yg keempat tu mst cancel semua order tu.. kalau papanya demam mummynya kasi makan panadol sudehhhh.. muahahaha

      Delete
  14. GCB ohhhh GCB....hik!hik!..

    sebijik mcm anak dara saya...klu demam, demand kemain...itu nak, ini nak...bebudak, camtu laaa..sabo yeee mommy....

    take care khairine...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe budak2 semua sama je.. layan kan ajossss ;P

      Delete
  15. sianyer dier moga cepat sembuh yer !

    ReplyDelete
  16. hahahahah lawak betul si khairine tu, ada je cara nak mengenakan maknya. tapi betul babe, GCB tu memang sedap...setiap minggu i pun sama menebeng dekat mcd semata nak makan tu je...selagi stok masih ada katanya hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kannn. asek menalipon je.. lemas mak dibuatnya.
      ha sementara tengah ada ni mkn lah puas2 ye Ann ;P

      Delete
  17. alahai sian anak2 ko zaza...hope cepat sembuh ...biase tu, time tekak tak sedap ni mintak nye macam2....kalo ko jawab call tu mau satu troli dah ordernye tu kahkahkah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau kali keempat tu aku jawab.. mmg troli lah aku bawak balik kasi dia.. muahahaha

      Delete
  18. Dalam pada kata macam-macam tapi kepala zaza dok fikir ok juga dapat tumpang sekaki idaman sendiri kan.. Harap-harap hari ini dah oklah...

    ReplyDelete
  19. Demam dan demand...layan kan jer lah budak tak sihat. Biasalah tu, Siannya khairine. Smoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  20. alahai, heroin demam ke za..? hihi, macam-macam mintak ye, takpe... minta je ..mummy dengan daddy tak marah punya.. hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah mama.. haha mintak lah mintak.. lama botak kepala makbapak dia haha

      Delete
  21. get well soon Khairine ...pow aja mommy tu masa demam..minta aja nak makan apa.......uncle sokong! hahahahahahah

    ReplyDelete
  22. Rod pun kalau demam gitu. nak macam-macam. dah gi klinik pun, still nak beli cool fever. Pastu teringin nak makan macam2. dah tak lalu makan nasi kan.. hihi. sebab time tak sihat, mintak ape pun dapat. huahua... moga cepat sembuh untuk anak kak Zaza...

    ReplyDelete
  23. Mase demam ni la nak demand lebih kak..hehehe..dari dulu taktik ni sangat berjaya kan :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah