Monday, October 21, 2013

Hadiah Baby Fayyadh

Balik dari Ikea haritu terus aku ke rumah Shida. Hantar hadiah yang aku beli kat Ikea haritu. Call Shida kata nak datang rumah dia. Opkoz lah dia ada kat rumah.. dia tengah berpantang kot.. 

Sampai rumah Shida dalam pukul dua lebih.. Tu pasal aku suka keluar awal2 kalau nak kemana2. Senang bajet time, keluar awal2 rasa lama sikit timing nak kemana2 yang penting tak rushing.. boleh plan journey kemana arah tuju lepas2 tu.

 Tadaaaaa ini lah hadiah yang aku belikan untuk baby Fayyadh haritu.. swimming pool untuk Baby Fayyadh mandi hehe.. boleh berenang2 dalam tu. Bagus jugak beli benda macam ni kan.. selalu kalau orang bagi hadiah baby born mesti nak kasi baju baju baju.. tak abes2 baju je..common sangat kot.

 Aku sepasangkan sekali bangku ni untuk mak dia duduk masa nak mandi kan Fayyadh.. Kalau mencangkong payah pulak nanti si Shida nak mandikan hero dia.. silap2 terbukak pulak jahitan bawah tu karang.. hehe

 Cakkkkk!! dah nampak cerdik dah dia.. umur baru sebulan dah pandai buka mata nih.. gerrwwwaaam sangat.. Kak Zaza rasa nak gigit2 je dia. hehe 

Nampak macam masih tak kekok lagi pegang baby.. rasa2 boleh ke nak tambah sorang lagi???? pfffffftt. 

Related post :
New Born Baby Boy [LINK]

38 comments:

  1. Alahai comel sgt baby fayyadh tau....dah ada tokoh ibu mithali tuh mama zaza...leh tambah lg sorang...hehehhe...pandai mommy zaza pilih hadiah taw...set swimming pool yeyyyy sonok nanti baby nak splash hari2 kolam besaq....good idea zaza...

    Itulah dah selalu sgt hadiahkan baju2 bb nih...kenkadang x tau nak hadiah apa kan...nk curi idea zaza lah pasnih.....hebatttt! Untung bb fayyadh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu lah tengah planning2 ni..kot2 sangkut Alhamdulillah.. terigin nak timang baby lagi ni hehe.. tu lah Umi.. selalu org kasi baju sokmo.. kali ni ai tukar ;)

      Delete
  2. Anak dara dan hero zaza pun macam geram aje. Kalau boleh dia pun nak adik juga tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ayat Kakzakie tak menahan.. tungguuuuu hehe

      Delete
  3. akak.. memang bole sangat nak tambah tu.. :D

    ReplyDelete
  4. Bisa buk..menunggu je ni zaza preggy lg..bahaha..

    P/s : zaza..rin dah celebrate beday aish dgn abg n kkk2 dak Aish (ank2 tiri) last 2 weeks..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau ada rejeki mmg tak menolak hehe

      Delete
  5. tambah la sorg lagi kak hehehee.. bila lagi kan... 2 org mana cukup kak. tambah lagi dua baru berpasangan macam KhaNish.. comel nyerrr beby fayyadh ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiiihhh lagi dua pulak.. satu pn susah nak dpt lg ni ehhehe

      Delete
  6. Comel sangat2.. Boleh je nak tambah,. Anak2 pun dah besar kan. hehehe

    ReplyDelete
  7. Alolo comey aih baby fayyadh.. hah zaza apa lagi tambah la lg sorang.. gaya ibu mithali dah ada tue.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoiii sejok perut ai bila Farah kata gitu hehe

      Delete
  8. macam bunga2 nak tambah sorang lagi jer zaza..Khanish dah besar kot..sure diorang request nak ada baby..hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunga2 tu mmg ada SA.. rejeki nya belom lagi.. usaha tangga kejayaan.. haha

      Delete
  9. comelnya bby fayyadh.. :)
    akk.. nak request boleh?? tambah laaa sorang lagi.. hehehehe.. :p
    ank akk pun dah besar dah.. kasi mummy gomol2 bby baru.. :p

    akk, nak datang kenduri saya x nanti? boleh saya pos kan kad.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii main request2 ye.. akak tunggu mimie tahun dpn eh.. hehe
      nnt mimie email je kat akak.. tak payah post kad undangan.. :)

      Delete
  10. skali mummy zaza bg bathtub lahhhh.hehehe

    ReplyDelete
  11. comel baby ni :)
    ye hadiah lain dari yang lain, kan. selalunya bagi hamper berisi baju dan mandian-losyen baby je kan..
    a'a, tak kekok la.. boleh tambah ni .. hihihi :)

    ReplyDelete
  12. sangat suka bau baby.. ;) dapnyeeee baru baby.. ;)

    ReplyDelete
  13. dah lama tak nampak petua hilang sedu baby, tampal kertas dekat dahi baby...
    lebat sungguh rambut baby.
    za, apa lagi...cuit2 sikit cik abg hiksss

    ReplyDelete
  14. bestnya tengok baby...suka bau baby baru lahir..

    ReplyDelete
  15. akak, macam ada talent nk dpt baby baru je. ehehehe.. btw kerusi ikea tu sy ada kt umah jugak :)

    yeyayy!!

    ReplyDelete
  16. Memang dah sajak sangatlah pegang baby tu Zaza....kang tunggu lelama nanti dah kekok pulak....

    ReplyDelete
  17. comel baby kak shida :) ..alah,kak zaza nak tambah boleh je kan..moga ada rezeki akak menambah lagi :) .btw,best jugak hadiah mcam tu kan..asyik bagi baju je kan.

    ReplyDelete
  18. tomeinya baby...muka cik bedah berseri2 masa pegang baby tu..itu tandanya nak lekat...hehehe

    ReplyDelete
  19. comelnya baby...baby skrg umur sehari dah pandai buka mata..

    ReplyDelete
  20. Bagus jugak idea Zaza bagi swimming pool tu. Kan org biasa bg baju je kan. Hehe... Bilalah khanish dan danish nak dpt adik yer? :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah