Monday, October 28, 2013

Allah Selamatkan Kamu

Pernah tengok tak cerita P.Ramlee tajuk Nasib Lalu Labi?? korang mesti tahu part yang cikgu2 nyanyikan lagu Selamat untuk Haji Bakhil kan??? 

Dialog dia macam ni

Cikgu Besar : Sebelum kita makan, saya mintak pada cikgu2 sekalian.. marilah kita nyanyi lagu Selamat untuk Tuan Haji Bakhil... bangun cikgu *sambil cikgu tu buat muka cute giler* ;P


1 2 3

ALLAH SELAMATKAN KAMU... ALLAH SELAMATKAN KAMU
ALLAH SELAMATKAN TUAN HAJI BAKHIL,
ALLAH SELAMATKAN KAMU...

*clapclapclap*

Cer tegok video ni.. sama tak dengan dialog aku kat atas =)

Ko tahu apa motip aku suruh korang refresh balik cerita ni???



sebab..................................







Aku nak 







korang pulak 







tolong nyanyikan







lagu Selamat untuk








AKU







kerana hari ni merupakan

















































































HAPPY BIRTHDAY TO ME =)

Ecececehhhh malu lah pulak.. kekeke

Cepat ar wehh aku dah siap pegang kek dah kot..

Nyanyikan lah cepatttttt.. aku tunggu dengan penuh harapan ni.. haha giler punya paksaan keras..LoL!

klah.. apa2 pun aku nak ucapkan Selamat Hari Tua buat diri sendiri.. InshaAllah aku akan jadi isteri, mummy yang terbaik untuk family aku.. korang doakan juga yer =)

Dan yang paling penting!!! aku berazam nak kurus balik macam dulu2 kala..

Start tahun 2012 sampai sekarang kemain mendadak badan aku naik.. tapi korang sokmo kata aku tak gemoks kannnn.. sajer je nak tipu aku... nyampah!!

(2011)


(2010)


(2009)


(2002)

Tapi tak nak lah kurus kedengking macam ni.. gonjeng dowh hahahaha. Ni zaman baru2 je kawin.. auuww baru kawin you!! ;P 

Nak gelakkan aku lah tu kennnn????? gelak sikit2 je dah.. jangan gelak over2.. aku hentak korang nanti!! kakaka *tiba.tiba.nak.jadi.pailang.* 


Cepat cepat cepat sambung nyanyi lagu HAPPY BIRTHDAY kat aku.. lalalalala

51 comments:

  1. Allah selamatkan kamu
    allah selamatkan kamu
    allah selamatkan ZAZA ABDUL LATIF
    allah selamatkan kamu

    Ok...Happy born day zaza. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yg baik. Dan smoga diberkati kehidupan di dunia dan akhirat.

    Dah,,,nak kek sepotong ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow!!! betul2 la Fiza nyanyi utk Zaza kikiki
      aku sgt menghargainya Fiza oii
      Alhamdulllah syukur terima kasih dpt kawan mcm ko Fiza hehe

      nak kek?? kena tggu ko blk kg ar br boleh kita berjumpa mkn2 cake & coffee2 =)

      Delete
  2. appy bzday...umur je makin meningkat tapi muka still muda kak! smga bahagia dunia akhirat..aminn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe Alhamdulillah.. mmg dah tua pun.. hehe
      InshaAllah terima kasih darl =)

      Delete
  3. happy birthday to u..happy birthday to u..happy birthday to u gorjes! :)

    ReplyDelete
  4. happy birthday sis, semoga panjang umur, murah rezeki, diberikan kesihatan tubuh badan, kebahagiaan serta kejayaan dunia dan akhirat... love you...muackss... *_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. thx for your prayers Farah sayang.. InshaAllah =)
      love you too mwahhhhh *kiskiskis* ;)

      Delete
  5. happy besday akak cantik
    slim nye akak!!!jeles!
    k bai!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. maceh adik sayanggggg
      selim dulu2 masa ketika muda ok.. skrg tidak lg hehe

      Delete
  6. Happy birthday mommy zaza....
    Happy birthday to you....
    Happy birthday to you....Happy birthday to you....
    Happy birthday to you....zazaaaaaaaa.....
    Happy birthday to you....

    hehhehhe yeyyyy....kurus yer tahun 2002....until now zaza still kurus...gojes!...sambut kat mana? nanti update ye x sabor baca heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah terharunya Umi nyanyikan lagu penuh utk Zaza hahaha.. macehhhh Umi ku cayanggg :)
      haha masa zaman muda2 dulu mmg kurus Umi, dah tua sket ni badan berisi tp nk dpt figure mcm dulu blk mmg susah lah lg2 dah beranak pinak ni hehe
      tak tahu lah mana en.nizam nak bw nnt.. wait n see je lah hehe

      Delete
  7. happy birthday :) still maintain slim n gojes tu...nyampah tau..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thank you so much llya..
      jgn ar nyampah2 nnt ai cedey hehehe

      Delete
  8. Happy birthday za..yg ke berapa za??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maceh Rine.. yang ke berapa?? hehe yang ke 33 tahun =)

      Delete
  9. Saeng il Chuk ka hamnida ♩
    Saeng il Chuk ka hamnida ♪
    Ji gu e seo ♫
    u ju e seo ♬
    Je il saranghamnida ♭ ♮ ♯

    :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak paham maksud lirik ni.. heee

      Delete
    2. hhhi.. :D selamat hari lahir.. semoga dimurahkan rezeki.. diberikan kesihatan yg baik.. dan kebahagiaan di dunia dan akhirat.. :)
      btw.. akak dah cun ni, tak perlu berazam nak kurus lagi hihii..

      Delete
  10. epi bday to u...
    epi bday to u
    epi day to u zaza..
    epi bday to u...
    ok..sila hantar kek tu kat sy..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamakk tak paham maksud lirik tu.. heee

      Delete
  11. Happy Birthday!!!!
    Many Happy Returns....

    ReplyDelete
  12. Ahaha... happy birthday Zaza..
    Memanglah tak gemuk pun. kalau kurus sangat pun tak cantik. Oklah sangat tu

    Tahun 2002 macam muka Khairinelah:)

    ReplyDelete
  13. alololololo SO sweet kak.. happy birtday mommy gojes meletup n slim melim..

    ReplyDelete
  14. happy birthday kak zaza,,, ^_^ may Allah bless you ..

    ReplyDelete
  15. happy birthday kak zaza hehe..sama birthday ngan syaza..semoga panjang umur murah rezeki ..bahagia hingga akhir hayat

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah.. terima kasih Phat.. fly my kis & hug to Syaza tau.. say happy birthday to her jg ;)

      Delete
  16. Happy Birthday Zaza! Semoga panjang umur dan murah rezeki. Kehidupan bahagia dan diberkati....amiin
    Kalau dari dulu sampai sekarang sama aje...bela hantu raya namanye tu!
    Yang penting kesihatan baik...sihat walafiat

    p/s: 2002...gaya dan rupa sejibik spt Khairine....Betul2 kuah tumpah ke nasi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..thx for the prayers BM.. InshaAllah hehe
      a'ah kan nnt mcm tak ada perubahan plak kalau dulu & skrg kurus sokmo :p

      hehe saya kan mak dia.. mst lah acuan sama :)

      Delete
  17. Selamat ulangtahun kelahiran kak Zaza :)
    2002 tu memang kurus sangat kan .. sekarang ni pun ok je.. masih di tahap kurus :) hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Ros.. :)
      hehe ok ok maintain lah kalau mcm tu ;P

      Delete
  18. Happy Bufday Sis...walaupun menyambut hari tua tetap gojes tawww...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tua tetap tua Sis.. btw thank you so much :)

      Delete
  19. Happy Birthday Kak Zaza.Semoga dipanjangkan usia,dimurahkan rezeki dan moga diberikan kesihatan yang baik oleh Allah SWT.aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah terima kasih atas doa Fiza yer :)

      Delete
  20. ololo hannis the last person to wish 2 happy besday... cian die happy besday kak zaza ku comey... ha semoga dipanjangkan usia n dimurahkan rezeki.... k... bertambah lagi 'anak sedare den' boleh gitu.,..... hihi

    ReplyDelete
  21. Happy birthday zaza...semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..^^

    ReplyDelete
  22. zaza!!! mama lambat ke? mama bz zaza dari pagi, ni mama datang nak ucapkan selamat hari lahir, semoga sentiasa cun meletop, sentiasa dimurahkan rezeki, dimurahkan semuanya.. dan dipermudahkan urusan hidup... :) panjang umur hendaknya... amin...

    ReplyDelete
  23. Happy birthday kak zaza...sally singgah dr blog kak lieya :)

    May Allah bless ye...^_^

    ReplyDelete
  24. Happy birthday zaza dearie..sorry lambat wish ..SA bz sgt2 ari ni x sempat bw...apa pun..stay gojes...stay hottest...allah selamatkan kamu dear...nanti kita jumpa detim2 ok....

    ReplyDelete
  25. baiiiiklah

    allah selamatkan kamu
    allah selamatkan kamu

    allah selamatkan zaza

    allah selamatkan kamuuuu,...

    sebagai balasan nak sikit kek tu...hehe!

    ReplyDelete
  26. Assalam, selamat hari jadi semoga diberkati selalu...aamiin

    ReplyDelete
  27. Allah selamatkan kamu..
    Allah selamatkan kamu
    Allah selamatkan zaza ku yg comeiii
    Allah selamatkan kamu...

    Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yg baik dear..
    U mmg sentiasa maintain gojess!!!!

    ReplyDelete
  28. Selamat Hari Jadi,
    Selamat Hari Jadi,
    Selamat Hari Jadi zaza,
    Selamat Hari Jadi...


    Allah selamatkan kamu,
    Allah selamatkan kamu,
    Allah selamatkan Hajah zaza,
    Allah selamatkan kamu...
    moga panjang umur murah rezeki...n ceria2 selalu...

    ReplyDelete
  29. Orang lain semua dah nyanyi, OKje ucapkan HEPY BEZDAY ajelah hehe....Moga Zaza panjang umur, murah rezeki, sentiasa diberkati dan dirahmati kehidupan Zaza sekeluarga oleh yang Maha Pencipta....Moga pertambahan umur kali ni akan menjadikan Zaza lebih baik dari tahun sebelumnya...Insyaallah....
    Ramping ko Cik Jah.....slim melim gitu...alah sekarang ni naik sikit je....tak yah risau....hari tukan dah jogging hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah