Monday, July 21, 2014

Luahan Perasaan Yang Terpendam Part II

Dunia masih lagi diselubungi kesedihan disebabkan tragedi MH17. Sama2 kita sentiasa berdoa buat mereka yang telah pergi.

AL-FATIHAH

******************************************************

Ada Part II plak eh.. Ok ni sambungan cerita luahan perasaan yang terpendam haritu.


Haritu ada yang tanya aku kat kotak komen samada aku turun kereta ke tidak masa dia salah tempat tu.. Ni Kak Jah nak bagi tau kat hampa semua.. Mintak Hampon Mahap Ku Pinta I'm Sorry!! memang aku tak turun lah Bedah oiii.. buat apa aku nak turun sedangkan itu bukan tempat yang aku nak tuju. End up aku call si Eza suruh dia sendiri cakap dengan driver.. Sekali kena tempelak dengan si Eza baru dia nak ikut arahan.. hahaha. 

On that time aku dah whatsapp Nizam.. aku kata yang aku memang hangat hati dengan si driver tu.. tapi Nizam suruh aku ilex cool je.. bahaya dengan bangsa இந்தியா karang dia buat apa2 mamposss aku.


Settled je urusan aku dengan Officer dekat DCA, aku call dia suruh dia ambik aku kat tempat yang sama dia drop. Fine. Lepas tu masuk je hiway entah mana2 jalan yang dia cilok.. tau2 je keluar kat Puchong.. aper ker hey nya sampai ke Puchong sedangkan boleh ikut jalan nak ke Mines then terus masuk MRR2. Elok2 dari Putrajaya ke Ampang boleh ambik masa 45minit, dah jadi sejam setengah. Gggrrrr. Aku diam kan jer.. sebab pikir bahaya je kalau bertekak dengan இந்தியா


Derrr... *mata keatas*

Ni kes lain dan hari lain punya cerita pulak. hal kereta Boss aku.. hal apa aku tak payah cerita panjang2 lah yer. 

Settled je hal kereta dia pun balik opis.. terus datang kat aku suruh aku pesan kat Boss aku yang dia dah settlekan pasal kereta Boss. Lepas tu aku cakap aku tak nak sampaikan pesan dia.. sebab nanti lain jadinya.. Ada sekali haritu dah terkena.. dia cerita pasal AYAM dengan aku so bila aku sampaikan dekat Boss dah tentu2 aku akan cerita pasal AYAM jugak.. tak kan aku nak cerita melalut keluar dari tajuk cerita pasal ITIK pulak kannn.. betul tak Joyah? ke kau tak paham? kalau tak paham sila baca berulang kali.

Then dia nak hangin.. ehhh kau siapa nak hangin dengan aku??!! dah aku kata aku tak nak sampaikan pesanan & amanat kau tu aku tak nak lah.. kau cakap lah sendiri dengan Boss.. aku tak nak jadi skali lagi cerita AYAM bertukar jadi cerita ITIK.

Yang kelakar buat aku nak tergelak bila ayat dia macam ni..

Apa guna you ada dekat sini.. you kan security Boss.. 

Nampak tak apa yang lain kat ayat tu?? 

MUAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA.

DEYY PADIAPPA???!!

Bila masanya lah aku jadi security Boss oiii?? terus aku nak tergelak tapi tahan sebab tak nak bagi dia nampak yang aku gelak.. 

Sambung gelak.. HAHAHAHAHAHA!

20 comments:

  1. secretary terus tukar jadi security, mungkin dia tak paham konsep tu kot...bha ha ha...

    ReplyDelete
  2. Miahaha..i pun ikut stress baca zaza..
    Security tu yg xthn tuh..
    Kuikui..
    Dr berapi2 nk mrh..trs rsa pch perut nk gelak..
    Sesuai dia ni msk rajalawak

    ReplyDelete
  3. Ok, nak tumpang gelak boleh kak?. tapi gelak sopan je.. hihihi

    ReplyDelete
  4. hahaha.. apa pun tak boleh.. security pn security la zaza...=D

    ReplyDelete
  5. kiki nak mrh nye psl...smpi jadi security ahaks..mcm2 lah Ke**** ni kan...mmg style dorg la kalo bcakap nk menang je

    ReplyDelete
  6. x fhm sebenrnya masalh ayam itik tu.. tp cite sini pasal seceruty kan? hihi..
    okey, salh sebut..posekan..

    ReplyDelete
  7. Betul tu Zaza ke hati2 juga dgn driver macam ni.. Alhamdulillah sampai juga kan :)

    ReplyDelete
  8. ahahahaha. senyum sumbing jugak kite dalam bilik ni kak oi. =P

    ReplyDelete
  9. salam. security eh? hehhehhee

    ReplyDelete
  10. Terus jadi security ye Zaza hahaha.... kakak pun nak gelak jugalah:)
    Kesian dia Zaza susah agaknya nak sebut secretary..

    ReplyDelete
  11. hahahaha, security dipanggil...tersasul ke hapa tu....hahahahaha

    ReplyDelete
  12. bahahahahaha.....voley la voley laaaa..security pukul org pakai stering lock pun okehhh..hahaha..

    ReplyDelete
  13. Hahahaha. Xtahan nk gelak.. Akk dh tukar jwtn eh..

    ReplyDelete
  14. nak gelak jgk....kakakakakaka..ape punye org deyyyy..die pikir die je yg btl..

    ReplyDelete
  15. Tumpang gelak gak...ekekeke...Kalau seksitary sedap sket kan. Ini security...cissss...

    ReplyDelete
  16. hahaha..kurang pemahaman die ni kot kak..lawak pulak

    ReplyDelete
  17. tak sangka ..cik jah dah jadi security plak :)

    ReplyDelete
  18. Wakakakaka ni bangang tahap x lh di ajar ni zaza

    ReplyDelete
  19. Nak throwback malas....so baca entri ni sambil buat buat faham ajoslah hehe...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah