Thursday, March 7, 2019

PERCAYA PADA REZEKI

Rata-rata dah tau & kenal dah sambal i (wow rata mana tu?) 😂

Ye.. Sambal Ikan Masin Cili Padi by Zaza (SIMCbyZaza) & Sambal Sotong Kering Berlado by Zaza (SSKBByZaza). Kalau nak kenal sambals i tu, boleh pergi tengok dekat IG i @zazanizam

Nah kasi tunjuk sikit Sambals kita

Buat masa ni dan di entry ni i malas nak cerita macam mana i boleh start jual sambals i tu atau apa-apa sejarah pasal sambals ni.

Kat sini i cuma nak bagi pesan sikit je kat orang-orang yang mungkin akan terasa dengan message kat entry ni. I ni malas nak bergaduh. apatah lagi nak bermusahan. Siapa suka kan? semua orang tak suka. Kalau boleh semua orang nak hidup bahagia tanpa ada apa-apa kecaman & ancaman langsung.

Nanti la cerita panjang kat lain entry.

Message kat bawah ni sebenarnya i nak post kat FB. Sebelum i post kat FB, i taip kat sini dulu la untuk i ingat sampai bila-bila apa yang orang dah buat kat i.

Awak tak penat ke stalk kita hari2? Berapa kodi dah “sakit hati” awak dapat dari kita? Lol!

Actually kan, ada je customer yang pernah order sambal dengan kita yang lepas tu balik rumah, dia buat sambal tu sendiri sebijik macam sambal kita, lepas tu packing sendiri, letak brand sendiri lepas tu dia jual. Bukan kita tak tau. Kita kenal orang tu wak!

Tapi kita ilek je. Sebab kita percaya.. rezeki tu Allah yang bagi. Bukan “manusia” yang suka buat kecoh tu tentukan rezeki kita. Tolong percaya pada rezeki Allah wak.. kalau awak tak percaya semua tu, hidup awak tak tenteram. Padan muka! Itu yang awak nak sangat kannnn???!! 😜😜😜😜

Ikutkan macam-macam lagi kata-kata charutan i nak bagi. Tapi i pilih untuk wat lek wat pis ☮ je.

Kbai.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah