Thursday, June 5, 2014

Tiga Generasi Berbeza

Eiiii apalah pemalas sangat nak update blog lately ni.. aku rasa macam tak ada hati nak update blog.. kenapa ek?? korang tau ke kenapa?? aku pun tak tau kenapa.. muahaha. Ni dok blogwalking kat blog korang.. hujung2 blog aku tak siap2 dikarang. Ok aku stop kejap BW nanti dah settle karangan bergambar aku nanti aku sambung BW balik yer. Adalah tigaempat cerita nak update.. tapi kadang tu semangat nak update non hado.. tulis2 padam.. tulis2 padam.. end up semua terbengkalai kat draft tanpa tajuk. Apakah??? 

Dah lah cerita banyak pun tak guna.. karang lagi panjang melalut entah haper2.. sementara ada cerita yang boleh dibuat cerita, marilah aku cerita kat korang.. =) Cerita apa eh?? cerita yang aku pergi Melaka haritu nanti aku update. Bagi aku bernapas sikit dulu dengan cerita lain yang aku nak up ni. Up bukan nak berlagak atau nak menunjuk2 yer.. orang kata kalau kau nak bercerita sesuatu tu biarlah dengan bukti.. bukan sekadar cakap kosong je.. ini karang kalau kita up cerita kata kita ada, dia pun sibuk nak up jugak yang dia pun ada.. orang macam tu elok kasi hashtag kat dia #SilaTerasa hahaha.


Pernah tengok hp ni?? kalau korang pencinta hp chap Samsung dari dulu mesti korang tau hp ni model apa. Aku pun dah lupa apa model hp ni. Actually hp ni touch screen & limited edition sebab dia kaler pink. First handphone chap Samsung yang pernah aku pakai. Hp ni sekarang dah tersadai kat rumah.

Lepas pakai handphone chap Samsung ni, aku beralih arah ke Blackberry pulak. Time tu kan dah start trend smartphone. Entry tu aku pernah tulis kat SINI.

Dah bosan dengan BB aku beralih arah pulak ke chap Samsung balik. 

Sampai dah naik berkerak dah handphone ni aku guna. Baru setahun lebih je kot pakai. Tapi Kak Jah tetap menghargainya sebab suami Kak Jah yang belikan. Dia pun pakai hp macam ni jugak. Masa beli last time dia satu, aku satu. Sehati sejiwa gittue.. hehe. Padahal Kak Jah sakit hati kalau dia sorang je yang pakai hp canggih dari Kak Jah.. so merengek sket, gosok2 sket.. dapat jugak. hahaha. *dasar pendengki*.


Ini bukan habis madu sepah dibuang yer.. to up todate kononnya haruslah nak upgrade to the latest one kannnn.. terima kasih Sang suami sebab menukarkan handphone ni kepada Sang isteri mu.. hehehe. Kenapa dua?? sebab yang kiri tu laki ai punya.. yang kanan tu ai punya ;=) Tapi Nizam punya Note 3 aku punya Note 3 Neo.. *dasar pendengki jugak lagi tak boleh tengok suami lebih dari isteri* ;P Nak tau apa beza Note 3 dengan Note 3 Neo korang google lah sendiri kalau nak tau ye.

27 comments:

  1. tudiaa..curlast lah kak jah..pasni gosok lebih sket upgrade lagi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gosok punya gosok skali kuar jin mcm aladdin.. muahahahaha

      Delete
  2. Untung la ade suami baik begini..u pakai ai pun pakai... :) so sweet!kim salam sayang skit kat nizam...hahahahaa....takpe takpe laki u bukan laki org okeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kirim salam aja kaluuu ok.. jgn nak over2 :p

      Delete
  3. Kerlasss btul ko jah..haha..
    So kita pkai hp yg sama..kikiki

    ReplyDelete
  4. Eleh.....tak de mood sebab godeh hp barulah tu hehee....Beb tapi nape hp tu satu pendik? Bukan sama je ke Note 3 jugak....maapkanlah cik Bedah.....cik Bedah ni mmg buta hp hehe
    Samalah tak pernah beli hp sendiri semua hp subsidi duit laki hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa idok ler giler sampai nak gedek hp doplohpatjam cik bedah oiii..
      sebab tak ada cerita best nak diceritakan.. tu yg senyap sedu je blog terabai
      hehe subsidi tu mmg termaktub utk isteri kannn :p

      Delete
  5. Untunglah zaza ye dapat hp baru lagi tu.. kiranya en hubby tu ingat juga pujaan hatinya tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. rejeki ku terima sajo.. hehehehe

      Delete
  6. new toy eehh..kak zaza..tak pe..takpe.. hihi. anyway..tahniah kak sebab bergajet baru..semangat sikit nak buat kerja2 rumah esp memasak utk hubby kann... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu lah new toy..hehe
      mmg semangat Fand.. silap2 sampai terlupa nak masak asek belek hp je.. hahaha

      Delete
  7. cap samsung juga pilihan hati...nak jugak rasa pakai s3 nie tapi sayang pulak nak tukar bb yang xde buat masalah kat Tuannya...
    nak merengek jugak la kat laki i...muehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa.. gosok je lebih2 mudah2an dpt tukar hp baru nnt.. hehehe

      Delete
  8. Note 3, very useful untuk blogger. Boring-boring takda idea nak tulis blog, boleh scribble kat app sementara nak generate idea. Tak pun, conteng-conteng dalam note tu pun bole jugak buat modal entri. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2.. apps blogger mmg dah install.. senang nak BW hehe

      Delete
  9. Nak belikan untuk sape lagi kalau bukan untuk cikJah kesayangan.. hehehe..

    ReplyDelete
  10. syok nya depa handphone pon sedondon .. utk kak jah dapat handphone baru ^_^

    ReplyDelete
  11. wahh seronoknya orang tersayang belikan..same pulak tu.selamat enjoy dengan gadget baru kak :)

    ReplyDelete
  12. amboi kak zaza..
    x tahan wallpaper hp..kelas kak sangat titenik.. romantik he..he.. :)
    yeeh dpt hp baru.. hp lama leh msuk muzium buat kanangan :)

    ReplyDelete
  13. Jahhh.knp sama ni.aku pon tukar note 3 neo gak.tp xbuat entry lg.hahaha.xde masa.

    ReplyDelete
  14. sehati sejiwa gitu...tapi sebenonya cik jah mmg la tak boleh pak nizam tu lebih dari dia....mesti sama level...

    ReplyDelete
  15. Sehati sejiwa btl hampa no... heee

    ReplyDelete
  16. ni nak pergi gosok cik abe ambo jugop ni...leh dapat hp sama dengan dia....hehehe..tapi konpem tak layan..kalau tak dah lama pakai hp baru...skrg pun pakai hp cap nokia bekas hp cik abe dulu... walaupun samsung memang femes...tapi ak pernah lagi pakai jenama samsung pun.

    ReplyDelete
  17. Untung kak jah. Gosok² jer trus dapat.

    ReplyDelete
  18. Yeyyy beshhh...sekarang kita geng samsung...pandai zaza pujuk asben hehehheh

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum kak.. untungnya dapat suami camtu..hehe
    sy pun suami baru belikan phone baru. nak ambik smsung tak sampai hati.. sobbss3..
    sebab duit nak guna ke lain lagi..
    minta lenovo je la.. jnji skrin besar..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah