Wednesday, December 18, 2019

Payment Method Parking di Berjaya Times Square

Wah macam nak buat review pasal parking pulak kennn LOL.

Tak. Actually i just nak share new experience je. Ahad lepas i pergi Berjaya Times Square [BTS] Rasanya tak la lama sangat i tak pergi ke BTS sebenarnya. Last, was last month kot.. macam tu lah. 

But now i bukan nak cerita pasal i dah lama ke dah tak lama pergi BTS 😅 entry ni i nak cerita pasal new payment method parking kat BTS.

Selalu kalau i masuk parking, i park dekat bawah.. which is masuk dari yang depan 4Fingers tu. Turun bawah then nanti ambik ticket parking.

Ahad tu masa i pergi, i tengok kemain panjang kereta queue.. tak pernah pernah panjang berjela start dari tempat jockey sampai ke tempat ambik ticket tu. Macam pelik jugak.

Sampai my turn pulak. I pun salah sorang punca penyebab orang belakang jadi jammed... hahaha. 

You know what? start December 2019 dah tak pakai ticket dah. BTS parking dah fully pakai Touch & Go atau Debit/Credit Card je. That day yang mana tak tahu lagi BTS parking dah tak pakai card, kelam kabut lah cari T&G Card atau Debit/Credit Card. Tu yang buat jammed tu.

So kat sini i nak tunjuk how they deduct my money. Sebab haritu baki Touch & Go i tak cukup (penyebab buat jammed kat belakang.. hahaha). Kelam kabut cari purse keluarkan bank card nak touch.


Mula-mula terkejut badak tengok kenapa deduction ☝ sampai RM15 😱 I tried to find out. Call BTS parking department, then diorang explain...

Rupanya kekdah deduction ni sama macam ko pergi isi minyak pakai debit card. Deduction RM200 instead of amount yang you isi tu.. contoh: RM50 they will not deduct from the fuel yang u isi tu. deduction is: RM200. After few days (depend on bank apa yang u guna) diorang akan refund balik duit yang dia deduct tu.. which is RM200 tu, refundable.

Tak faham? tengok gambar bawah ni pulak ⬇


SALE DEBIT RM3.50 tu parking fee i. They only refund my money 3 days after that which is on 18 Dec [harini lah] REFUND SALE RM15.

So, korang lepas ni kalau nak masuk BTS, make sure Touch & Go Card cukup amount ya. At least kena ada RM20 dalam card tu baru korang boleh lepas masuk. Other method, korang boleh pakai Credit/Debit Card and make sure jugak ada duit dalam bank ya hehehehe.

Kalau still tak faham apa yang i explain kat sini, korang boleh call BTS parking department: 03-2117 3114

Kbai 🙋

6 comments:

  1. Sama kaedah isi minyak la ni...takde apa nak risau la sepatutnya kan...

    ReplyDelete
  2. baru tahu...no wonder hari tu member kena tolak touch n go sampai rm15. Rupanya automatik. Nanti nak tanya dia, balance dah masuk ke belum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh ada jugak yang dah experience mcm i ya.. ok ok :)

      Delete
  3. bertahun lamanya tak pergi BTS. Last pergi macam berdating dulu.Hihi.. Biasa kalau guna debit maybank isi minyak, dalam masa 24 jam dah refund dah. Paling lama pun sehari.

    ReplyDelete
  4. tq sis for information.. yesterday i like this also..haha .. mmg dah lama x pegi bts..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah